Karakterer: FC København oppede sig i anden halvleg

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret i Europa League mellem FC København og Celtic FC.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København havde chancen for at vinde over Celtic FC, men torsdagens Europa League 1/16-finale på hjemmebane endte 1-1, og dermed er der pres på løverne i returkampen i Glasgow om en uge.

Tipsbladet.dk zoomer her ind på FCK-spillernes præstationer.

Karl-Johan Johnsson - 4 bolde
FC København har en sikker sidste skanse i Karl-Johan Johnsson, og allerede i det første minut diskede han op med en vigtig redning. Han havde også flere andre gode aktioner – heriblandt en storredning på et forsøg fra Odsonne Edou_·rd i midten af anden halvleg - mens det er svært at give ham skylden for Celtics mål.

Guillermo Varela - 3 bolde
En solid og professionel indsats fra Guillermo Varela. Højrebacken fra Uruguay holdt fin stand i det defensive, hvor han ikke lavede nævneværdige fejl, og når der var mulighed for det, hjalp han også til i den anden ende af banen. Indlæggene manglede noget præcision, men det var alt i alt en fin præstation.E

Victor Nelsson - 3 bolde
Victor Nelsson spillede ikke sin bedste kamp i Parken torsdag aften. Den unge forsvarsspiller havde især en svær start sammen med sin nye forsvarskollega, Ragnar Sigurdsson, og især i starten var den københavnske bagkæde usikker. Flere gange havde Nelsson det også svært over for Celtics offensive profiler, blandt andre topscorer Odsonne Edouard, og var involveret i flere af skotternes chancer. Det blev dog bedre, som kampen skred frem.

Ragnar Sigurdsson - 2 bolde
Islændingen var tilbage i FC Københavns startopstilling for første gang, siden han i januar skiftede til klubben, og Sigurdsson var dog tæt på at få en sand skrækstart. Han forærede en stor chance til Celtic i kampens første minut. Efterfølgende havde han, ligesom Victor Nelsson, sit hyr med Odsonne Edouard til tider, men han spillede sig trods alt op efter den dårlige start og efterlod et lidt bedre indtryk. Udskiftet efter 85 minutter.

Bryan Oviedo - 1 bold
Bryan Oviedo startede inde i stedet for Pierre Bengtsson, men svenskeren bør vende tilbage i startopstillingen til returopgøret. Oviedo var langt fra overbevisende i sine aktioner. Han var fejlplaceret ved Celtics scoring og kunne flere gange ikke følge med skotternes højre back, Jeremie Frimpong. Den costaricanske venstre back ender med en dårlig karakter. Udskiftet efter 72 minutter.

Pep Biel - 3 bolde
Den ofte udskældte FCK-spiller startede kampen fint, men blev stille og roligt mere anonym, som kampen skred frem. Pep Biel kan afgjort nogle ting med bolden, men han mangler stadig helt at finde sin plads på holdet. Jævn indsats af spanieren, der er tættere på to bolde end tre.

Jens Stage - 3 bolde
Duracell-kaninen satte igen to streger under, at han sagtens kan være med på et internationalt niveau. Arbejdede som en hest, og det passede Jens Stage glimrende, at det blev en meget fysisk kamp. Århusianeren har tydeligvis allerede en stor stjerne hos Ståle Solbakken - en stjerne, der naturligvis falmede lidt, da Stage misbrugte et straffespark - der blev fløjtet via VAR - i anden halvleg.

Carlos Zeca - 3 bolde
FCK-kaptajnen var god uden bolden og dårlig med den for fødderne. Som altid erobrede Carlos Zeca mange bolde, men han havde ukarakteristisk mange fejlafleveringer. Helt skidt bliver det dog aldrig med den græske landsholdsspiller, som bestemt kunne være sin indsats bekendt og tog nogle tæsk undervejs.

Rasmus Falk - 4 bolde
En blandet pose bolsjer for den fynske tekniker. Rasmus Falk noterede sig for en glimrende assist til Dame N'Doye, men han lavede også nogle fejl særligt i første halvleg. Stressede Celtic-spillerne fint med sin pågåenhed og fik meget mere ud af det, når han rykkede ind centralt i banen, end han gjorde ude på kanten. God efter pausen

Michael Santos - 2 bolde
Det var ikke meget, Michael Santos fik ud af det. Angriberens primære styrke er at true modstanderen i bagrummet, og det fik han ikke rigtig mulighed for. Som opspilsstation fungerede han slet ikke. En angriber skal i udgangspunktet også meget gerne være lidt målfarlig, og det formåede Michael Santos slet ikke. Udskiftet med 20 minutter igen.

Dame N'Doye - 4 bolde
I første halvleg lå han nærmest mere ned, end han stod op grundet nogle skotske kæberaslere, og N'Doyes præstation var til tider lidt groggy i de første 45 minutter. Angriberen endte i flere situationer, hvor han skulle løbe om kap med Celtic-spillerne, og det er mildt sagt ikke hans force, men da han endelig fik bragt sig i de rigtige positioner efter pausen, slog han til og udlignede til 1-1. Anden halvleg var rigtig god for Dame N'Doye, der dermed fik en fin optakt til sin 35 års fødselsdag fredag.