• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

Karakterer: FCM kan ikke holde stortalent ude mere

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med karaktererne efter FC Midtjyllands opgør mod Røde Stjerne.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland - Røde Stjerne 1-1 (0-0)
0-1 Mirko Ivanic (58.)
1-1 Nikolas Dyhr (78.)

FC Midtjylland havde overtaget i det meste af kampen, men det endte alligevel kun med ét point for dem.

Startere:

Elias Olafsson - 3 bolde
Det mest bemærkelsesværdige ved islændingen var, at han endnu engang viser sig at stå foran Jonas Lössl i køen om målmandspladsen. Havde ikke så meget at se til, men havde sikre indgreb, når det var påkrævet - lige bortset fra Røde Stjernes mål.

Paulinho - 3 bolde
Det er ikke helt favorit-positionen for brasilianeren, som er bedst på enten en almindelig back eller wingback. Han slipper dog godt fra det som vikar for karantæne-ramte Juninho.

Erik Sviatchenko - 3 bolde
Forsvaret bliver styret godt af anføreren, men der mangler noget længere fremme af ham, når han kommer i centrum for de offensive hjørnespark. Det burde være en større trussel for midtjyderne.

Henrik Dalsgaard - 4 bolde
Mens Sviatchenko ikke har så meget at bidrage med offensivt, så er det anderledes med Dalsgaard, som gerne tager nogle meter med bolden. Dog ikke med så meget, der gjorde en forskel, men han får vist sig frem.

Nikolas Dyhr - 4 bolde
Det har godt kunne vække anledning til bekymring om en spiller som Nikolas Dyhr er helt klar til at spille sådan nogle kampe, men det må man så sandelig sige, at han er. Scorede til 1-1 ved at være vaks foran kassen, og så ramte han indersiden af stolpen - og var enormt synlig hele vejen igennem. Viste meget mere end den modsatte wingback.

Jens Lys Cajuste - 2 bolde
Cajuste er ikke helt sit gamle jeg endnu, selvom det svenske landshold udtager ham gang på gang. Forståeligt nok var det også ham, der blev taget ud først.

Evander - 4 bolde
Det er lidt op og ned med Evander. Han har sine momenter, hvor det ser virkelig fedt ud, når han spiller - og så er der perioder, hvor han nærmest forsvinder. De gode tider vejer dog op for teknikeren.

Raphael Onyedika - 4 bolde
Det har vist sig, at han er en spiller, som de simpelthen er nødt til at have foran forsvarskæden. Han erobrer og rydder godt op. Ham kan de simpelthen ikke undvære.

Joel Andersson - 2 bolde
Det bliver til for lidt, og så var han manden, som lykkedes med både at tabe en hovedstødsduel og lade sin markering stå helt fri ved 0-1-scoringen. 

Pione Sisto - 4 bolde
Indtil Lind kom på banen var det op til Sisto og Isaksen at få skabt noget, og det blev der sådan set også. To forsøg i første halvleg var højdepunkterne for Tjørring-knægten.

Gustav Isaksen - 3 bolde
Ligesom med Sisto var Isaksen meget alene om at få noget. Men det klarede han også, og han viste med en flot solotur, at han sagtens kan være med på dette niveau.

Indskiftere: 

Victor Lind (ind 62.) - 4 bolde
Det var som om, at det lige var det, der skulle til, da han kom på banen. Han fik skudt og skudt, og midtjyderne fik en rendyrket angriber ind, som betød, at serberne fik en del mere at se til. Ham kommer FCM-trænerteamet nok ikke til at komme udenom i de næste kampe, hvor Brumado er ude med en skade.

Marrony (ind 74.) - UB

Awer Mabil (ind 90+2.) - UB

Træner

Bo Henriksen - 3 bolde
Indskiftningen af Victor Lind trækker lige karakteren op på det godkendte. Men ellers må FCM-cheftræneren se tilbage på endnu en kamp i Europa, hvor han ikke fik fundet nøglen. Det er hidtil kun sket for ham i Celtic-hjemmekampen. 

Spillerne er vurderet ud fra tipsbladet.dk's skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020