Karakterer: Selv David de Gea klappede af suveræn FC København-spiller

Vi ser nærmere på FC Københavns præstation i Europa League-opgøret mod Manchester United - et opgør, der blev spillet på neutral grund i Køln.

Tipsbladet.dk i Køln, Tyskland:

De kom godt nok ikke i semifinalen, da det endte med et nederlag på 0-1 til Manchester United efter 120 minutters fodbold i kvartfinalen i Europa League, men FC København kan alligevel være stolt af præstationen mod det store engelske mandskab.

Vi er klar med bedømmelserne af FC København.

FC KØBENHAVN

Karl-Johan Johnsson - 5 bolde
Viste lidt usikkerhed ved et hårdt Marcus Rashford-skud i første halvleg, der fik Ståle Solbakken til at skrige af raseri. Målmanden var dog fantastisk for det danske mandskab, hvor han blev testet mange gange. Ingen redninger var flottere end den, han lavede på Anthony Martials afslutning med få minutter igen af opgøret. Også i den forlængede spilletid havde han flere vilde redning - kunne ikke gøre noget ved det straffespark, Bruno Fernandes scorede på. Karrierens bedste kamp?

Guillermo Varela - 2 bolde
Det virkede til, at Manchester United havde talt om at komme ned bag backen fra Uruguay, der har en fortid i netop Manchester United. De lange bolde havde Ole Gunnar Solskjærs mandskab fin succes med, og flere gange fik Varela en opsang af Ståle Solbakken. Det blev kun lidt bedre i anden halvleg, hvor United kom igennem i Varelas side en del gange, men offensivt havde han lidt mere succes.

Victor Nelsson - 5 bolde
Han bliver bedre og bedre, Victor Nelsson, og den unge centerback var ikke overmatchet mod et farligt og hurtigt engelsk angreb. Han var dog flere gange under hårdt pres, som hele FC Københavns forsvar, men Nelsson stod fast som en klippe og viste igen, at han er en af dansk fodbolds storetalenter.

Andreas Bjelland - 2 bolde
Han var lidt usikker med bolden, men det endte godt, når han turde holde bolden ved jorden og spille den videre. Har ikke farten til løbeduellerne, og heldigvis for FCK undgik han at komme i de dueller. Kun en enkelt gang eller to skete det - han slap godt fra dem. I anden halvleg stod FCK dybere i banen, og defensivt bekommer det stopperen bedre. Begik et klodset straffespark i den forlængede spilletid, der blev scoret på.

Nicolai Boilesen - 4 bolde
Spillede et godt første kvarter, både offensivt og defensivt. Havde ro på og satte blandt andet Jonas Wind og Rasmus Falk i scene, men måtte lade sig udskifte efter et kvarters tid med det, der lignede en muskelskade. Synd for venstrebacken, der spillede et glimrende kvarter.

Carlos Zeca - 4 bolde
En rigtig Carlos Zeca-præstation. Gik forrest og krigede på midtbanen, og i de første 40 minutter dominerede han Fred og Paul Pogba, men så to Uniteds midtbane også over derfra. Men han arbejdede stadig 110 procent. Zeca var samtidig rolig på bolden, når han havde den. Sled med kroppen i dele af anden halvleg, men spillede videre.

Jens Stage - 3 bolde
Gjorde det bedste, han kunne, og slap forholdsvis godt fra det, men han begik for mange frispark i farlige situationer. Han var heldig med, at Manchester United ikke formåede at udnytte dødboldsmulighederne. Var god på bolden. Fik gult kort efter 77 minutters spil.

Pep Biel - 2 bolde
Han havde en enkelt god aktion i første halvleg, hvor han med et fint indlæg var ved at skabe en muliged for Mohamed Daramy, men ellers var det ikke meget, man så til Pep Biel. Hans driblinger var for dårlige, og han var alt for nem at overspille. Uniteds venstre back, Brandon Williams, havde det nemt over for den spanske kant. Blev udskiftet efter 57 minutter spil.

Jonas Wind - 4 bolde
Vandt langt flere dueller end forventet, og han er ganske enkelt fremragende, når han i opbygningsspillet går ned og modtager bolden og sender den ud på kanten, hvor der ofte kommer en fri back i et fremstød. Manglede det sidste i de få muligheder, han havde, og det vil ærgre ham. Lå og flirtede med fem bolde, men faldt for meget ud af kampen i dele af anden halvleg og den forlængede spilletid.

Rasmus Falk - 5 bolde
Kampens bedste spiller. Rasmus Falk var ganske enkelt fantastisk. Han arbejdede stenhårdt og erobrede en del bolde, samtidig var han rolig på bolden og med fremragende afleveringer frem i banen til medspillerne. Han spillede sit livs kamp og satte ikke en fod forkert - imponerende af Falk, der både spillede i venstre og højre for FC København i løbet af kampen. Var meget tæt på 6 bolde, men der mangler et mål eller en assist for at få ham helt op på topkarakteren. Blev udskiftet i den forlængede spilletid - til klapsalver fra Manchester United-keeper David de Gea.

Mohamed Daramy - 2 bolde
Havde svære arbejdsbetingelser, men angriberen kæmpede fint for sagen i første halvleg. Kunne med lidt held havde scoret, da der kom et indlæg i feltet, han på en god dag prikker ind. Angriberen blev udskiftet efter 57 minutters spil.

Pierre Bengtsson - 3 bolde
Pierre Bengtsson kom på banen tidligt i første halvleg - uden meget opvarmning i benene - og selv om der ikke kom lige så meget offensivt fra svenskeren, er han blevet en solid og sikker reserve for Nicolai Boilesen.

Bryan Oviedo - 2 bolde
Kom på banen efter 57 minutters spil. Skulle ind og arbejde, og det gjorde han godt. Som venstre kant kom han frem til et par muligheder, men ved den ene af dem, var han i offside, da han modtog bolden. Det skulle han have gjort bedre.

Mikkel Kaufmann - 2 bolde
Kom på banen efter 57 minutters spil. Var rimelig usynlig, men flæskede Brandon Williams efter 75 minutters spil, og det kostede et gult kort. Kunne godt have leveret et bedre indhop.

Karlo Bartolec - UB
Kom på banen efter 105 minutters spil.

Robert Mudrazija - UB

William Bøving - UB
Kom på banen efter 112 minutters spil.

Ståle Solbakken - 5 bolde
Havde sat sit hold perfekt op til mødet med storklubben Manchester United. Trods en tidlig udskiftning af Boilesen fik hans hold sat tryk på United og skabt nogle muligheder. Selv om valget af Daramy i front ikke kastede det ønskede af sig, var der mange FCK-spillere, der ramte deres topniveau. Det endte ikke med en sejr, men det var en flot, flot præstation af FC København.