• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: FC København - FC Lugano

Foto: Getty Images

FC København indleder Europa Leauge-gruppespillet med en hjemmekamp mod gruppens på papiret svageste modstander.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.55
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Fabio Verissimo, Portugal
På TV: 6'eren
Hashtag: #fckfcl #eldk

Holdnyt:
FC København: 
Det er ikke hver dag, at FC København taber tre kampe i træk, men det er status hos de danske mestre i skrivende stund.

Søndag tabte Ståle Solbakkens mandskab sensationelt på udebane til Hobro IK, og forinden var det også blevet til nederlag til Riga FC og AaB. Det er et bekymrende afsæt til en periode, hvor FC København skal spille voldsomt mange kampe.

FC København har Robert Mudrazija, Nicolaj Thomsen, Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Stephan Andersen og Dame N'Doye på skadeslisten, og det hører naturligvis med til historien, at holdet er plaget på den front, men når afløserne er folk som Bryan Oviedo, Jens Stage og Nicklas Bendtner, så bør det hele gå alligevel.

Gruppespillet er FC Københavns 13. ud af de seneste 14, og løverne er på papiret favoritter til at avancere sammen med Dynamo Kiev, der møder Malmö FF i første runde.

FC Lugano:
FC Lugano indledte sæsonen med en 4-0-sejr på udebane over FC Zürich, og dermed startede det meget lovende for den schweiziske klub. Siden har der dog ikke været noget at juble over.

Efter seks runder er FC Lugano næstsidst i ligaen, og det er kun blevet til den ene sejr. Holdet er oppe på fire nederlag i træk - senest 1-2 topholdet FC Basel. FC Lugano varmede op til FCK-kampen ved at ryge ud af pokalturneringen lørdag eftermiddag med et 0-3-nederlag til Lausanne-Sport. Cheftræner Fabio Celestini er på klubbens hjemmeside citeret for, at holdet i det opgør leverede den dårligste præstation, han kan huske

Læs også:Spilforslag til Europa League: Gent slår St. Etienne

FC Lugano blev nummer tre i den schweiziske liga i sidste sæson og det rakte til en direkte kvalifiaktion til Europa League-gruppespillet. Holdet har dermed væsentligt færre kampe i benene end FC København.

FC Lugano har vundet tre schweiziske mesterskaber, men det seneste af slagsen daterer sig helt tilbage til tiden lige efter 2. verdenskrig. I sæsonen 1992/1993 blev klubben schweiziske pokalvindere, og det er til dato FC Luganos seneste titel.

Fabio Celestini stiller oftest op med et tre-mands-forsvar, og det vil FC København formentlig også skulle op imod i torsdagens kamp. 

FC Lugano råder over den svenske angriber Alexander Gerndt, som FCK bød på flere gange i 2011 uden held. Gerndt misser dog torsdagens kamp med en skade. 

Karantæner:
FC København: Ingen 
FC Lugano: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Grytebust - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Zeca, Falk, Fischer - Santos, Sotiriou

FC Lugano (3-1-4-2): Baumann - Kecskes, Maric, Daprela - Sabbatini - Lavanchy, Vecsei, Lovric, Aratore - Carlinhos, Holender

Læs også:Er FC København klar til Europa? Tjek de tidligere præstationer

Profilen:
Det mangler stadig at blive rigtig godt for Pep Biel i FCK-trøjen. Den spanske kantspiller skal gå i fodsporene på Robert Skov hos de danske mestre, og ingen forventer naturligvis, at Biel kan gøre det lige så godt, som Skov gjorde i sidste sæson. Mindre kan også gøre det, men indtil videre har han ikke formået at gøre nogen nævneværdig forskel i kampene. En god præstation fra Pep Biel vil uden tvivl varme mange FCK-hjerter.

Vidste du, at..:
Guillermo Varela står noteret for tre kampe i Europa League, og de blev alle tre spillet for Manchester United. FCK-backen har mødt Liverpool FC to gange og FC Midtjylland en enkelt gang.

Dom:
FC København er inde i en dårlig resultatmæssig periode, men løverne kan trøste sig med, at FC Lugano er i en endnu dårligere. Det er ikke et ringe hold, FCK møder, men hvis de danske mestre skal gøre sig håb om videre avancement, er der ingen tvivl om, at en hjemmekamp mod FC Lugano skal kaste tre point af sig. Vi gætter på, at FCK finder tilbage på sejrssporet og vinder 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Dagens Spilforslag: APOEL snupper en sikker sejr på hjemmebane

Læs også:Dagens Double: Arsenal på svær mission

Læs også:Solbakken langer ud efter profiler: På kanten af det uprofessionelle

Læs også:FC København-truppen er udtaget: Bendtner kan få hjemmebanedebut

Læs også:Optakt: FC København - FC Midtjylland

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus