• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: FC København - HNK Rijeka

Foto: Getty Images

FC København kan kvalificere sig til klubbens 14. europæiske gruppespil i de seneste 15 år. Den sidste udfordring er HNK Rijeka fra Kroatien.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Chris Kavanagh, England
På TV: 6'eren
Hashtag: #eldk

Holdnyt:
FC København:
Ståle Solbakkens mandskab formår som regel at levere et godt stykke arbejde i Europa, selv om det hele står i flammer i den hjemlige liga. Det skal løverne satse på, at de kan blive ved.

Det går nemlig elendigt i Superligaen.

Søndag kom FC København på pointtavlen i Vejle, men 2-2 på udebane mod en oprykker vil altid være en skuffelse for et hold som FCK - og så hører det med til historien, at Vejle var den fortjente vinder af den uafgjorte kamp.

Alt det skal FCK forsøge at glemme torsdag aften, hvor klubben kan spille sig i det 14. europæiske gruppespil i de seneste 15 år. Det hele afgøres over én kamp i Parken.

Vejen til playoff-kampen mod Rijeka har også været bumpet for FC København. Mod IFK Göteborg var løverne ikke mange minutter fra exit, og senest mod Piast Gliwice blev det godt nok 3-0, men polakkerne spillede sig frem til et hav af chancer. Et lidt bedre mandskab havde skudt FCK i sænk.

FC København har meldt Rasmus Falk og Guillermo Varela ude af opgøret. Sidstnævnte arbejder på et klubskifte, mens Rasmus Falk fortsat er skadet. Et par tvivlsomme spillere testes kort før kampstat.

HNK Rijeka:
Kroaterne måtte have forlænget spilletid i brug, før det blev til en 2-0-sejr over ukrainske Kolos Kovalivka i seneste runde. Nu kan klubben for fjerde gang kvalificere sig til gruppespillet i Europa League.

HNK Rijeka blev nummer tre i den kroatiske liga i sidste sæson med blot et point op til NK Lokomotiva på andenpladsen, men meget langt fra mestrene fra Dinamo Zagreb. Denne sæson er startet mindre godt for klubben, der har tabt to og vundet to af de første fire kampe.

Rijeka er blevet kroatiske mestre en enkelt gang, og det var tilbage i sæsonen 2016/2017. Holdet er til gengæld et fremragende pokal-hold - Rijeka har vundet den kroatiske pokalturnering tre år i træk. 

Ståle Solbakken kan vide sig sikker på, at HNK Rijeka-træner Simon Rozman stiller op med et tremandsforsvar, men til gengæld varierer det, om han spiller med en eller to angribere.

HNK Rijeka var ikke i aktion i ligaen i den forgangne weekend, så holdet har haft optimale betingelser for at forberede sig til FCK-kampen.

Karantæner:
FC København: Ingen
HNK Rijeka: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Johnsson - Bartolec, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Zeca, Stage - Biel, Wind, Fischer - Wilczek

HNK Rijeka (3-4-2-1): Nevistic - Velkovski, Capan, Smolcic - Tomecak, Cerin, Pavicic, Stefulj - Muric, Loncar - Andrijasevic

Profilen:
Rijeka-anfører Franko Andrijaseivc havde en kort tid i Gent under Jess Thorup, men han fik aldrig den helt store rolle under den danske træner. Nu er han tilbage i sit hjemland på en lejeaftale, og han er på papiret den største profil i Rijeka og en mand, FC København skal holde et meget vågent øje med. Han har spillet tre landskampe for Kroatien.

Vidste du, at..:
Dommer Chris Kavanagh fik en hæsblæsende optakt til torsdags opgør i Parken. Lørdag passede englænderen fløjten i VAR-dramaet mellem Brighton og Manchester United, hvor sidstnævnte vandt på et straffespark, der blev givet efter, at kampen reelt var fløjtet af. Bruno Fernandes scorede og sikrede Manchester United en 3-2-sejr. 

Dom:
Hvor står FC København?

Sjældent har det været så vanskeligt at besvare det spørgsmål før en europæiske skæbnekamp, men mavefornemmelsen er ikke god.

Rijeka bør være et bedre hold end både IFK Göteborg og Piast Gliwice, så FC København skal ramme et højere niveau, end de har gjort hidtil i denne sæson. Og i øjeblikket ligner det ikke, at FCK har det ekstra gear.

For dansk fodbold vil det være fantastisk med FC København i et europæisk gruppespil, men vi tror, at holdet løber panden mod muren. Rijeka vinder 2-1 over FC København.