• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Lasse Sylvest Mikkelsen

Scholes slagter United: Gør det overhovedet ondt?

Foto: Getty Images

Manchester United-legenden Paul Scholes langer ud efter spillerne mentalitet oven på Europa League-nederlaget til Villarreal i finalen.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Paul Scholes borede ned i Manchester Uniteds mentalitet oven på deres overraskende finale-nederlag til Villarreal i Europa League.

Ifølge den tidligere engelske landsholdsspiller så er det nærmest blevet acceptabelt for klubbens spillere at tabe. Det sagde han i nedtakten til kampen, der i England blev vist på BT Sport.

Ole Gunnar Solskjærs mandskab gik ind til finalen som kæmpe favoritter mod Villarreal, der blot sluttede som nummer syv i La Liga, men Unai Emerys mandskab overraskede modstanderne og vandt Europa League i Gdansk.

Kampen fandt først sin afgørelse i straffesparkskonkurrencen, men Manchester United lignede ifølge Paul Scholes ikke et hold, der var særligt interesserede i at vinde kampen.

- Det er svært at rose dem efter kampen, de var ikke gode her til aften. Overordnet set har der været fremgang, men gør det overhovedet ondt nok på dem? Det er nærmest blev helt acceptabelt (at tabe, red.) Hvor er kravene fra Oles side?, sagde han efter slutfløjtet og fortsatte:

- Han har udviklet holdet, men denne klub forventer at vinde trofæer. Hvis ikke der kommer trofæer inden for de næste par år, så har vi måske et problem. Der er ikke krav til, at han vinder. Det ser ikke ud til at gøre ondt på nogle af spillerne. Bruno Fernandes og Edinson Cavani de kan ikke lide. De ligner nogle, der er såret, de andre ser ud til at acceptere det, selv manageren. De er blevet en rar klub, lød svadaen.

Paul Scholes bliver bakket op af sin tidligere holdkammerat i Manchester United Rio Ferdinand, der mener, at klubben har fejlet i forsøget på at opbygge en vinderkultur.

- Overordnet set har de forbedret sig i forhold til sidste sæson, og her var muligheden i forhold til at opbygge en vinderkultur. Men de fejlede. Ole forsøgte at skabe et miljø, hvor holdet var en enhed i de her situationer, men det lykkedes ikke. Hvis jeg skal være helt ærlig, så fejlede de.

Manchester United sluttede Premier League-sæsonen på en andenplads, og det var forventet, at de ville slutte sæsonen af med europæisk succes. Men Unai Emery viste, hvorfor han er mr. Europa League, da han hev sin fjerde EL-triumf hjem på bare otte sæsoner.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020