• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Topscorer om gruppespil: Når vi kunne med Sarpsborg, kan AGF fandeme også

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Patrick Mortensen var i 2018 i Europa Leagues gruppespil med lille Sarpsborg 08 fra Norge. Når det kunne lade sig gøre, kan det også med AGF, mener han.

Af Anders Dehn

Sandsynligheden for, at AGF kommer i Europa League er "meget, meget lille", sagde direktør Jacob Nielsen efter kampen mod OB onsdag aften. Sandsynligheden var dog også minimal for Sarpsborg 08 for to år siden, men den lille norske klub klarede det alligevel. Det kan Patrick Mortensen fortælle vidt og bredt om.

Den nuværende AGF-topscorer var en del af holdet, der mod alle odds gik gennem fire kvalifikationsrunder - præcis som AGF skal i den kommende sæson - og endte med at møde Besiktas, Malmö FF og Genk i gruppespillet.

Det vakte stor glæde dengang.

- Jeg var lamslået over, at det kunne lade sig gøre, at vi skulle stå der og havde spillet os i gruppespillet, fortalte Patrick Mortensen dengang.

Læs også:AGF-spillerne gik amok i omklædningsrummet: Det ligner, der er vandskade

- Man kan sige, det var en sindssyg følelse, men jeg ved ikke, om jeg følte noget på det tidspunkt; jeg var helt slukket. Det gik først op for mig dagen efter, hvor stort det egentlig var.

Så selv om det var en sensation, tror han på, at AGF kan gøre Sarpsborg kunsten efter.

- Det er det, jeg har drømt om med AGF. Jeg havde to ting, jeg gerne ville opnå: Det var at få medaljer og så komme i Europa. Nu er der kun gået halvandet år, og nu står vi har og har muligheden for at overraske.

- Det er klart, der er lang vej, men alt kan lade sig gøre. Det er jeg et rimelig godt eksempel på, kan man sige. Når man kan gøre det med Sarpsborg 08, kan man fandeme også gøre det med AGF, siger Patrick Mortensen.

Som tipsbladet.dk fortalte forleden, sker det sjældent, at et dansk hold i AGF's position når gruppespillet. Det er kun sket én gang i de 11 sæsoner, Europa League har eksisteret.

Læs også:Patrick Mortensen jubler: Det er fantastisk for Aarhus

Hvor forskellen for administrerende direktør Jacob Nielsen primært består i, at pengene først bliver stor i gruppespillet, har Mortensen et andet perspektiv fra banen.

- Der er jo forskel. Især i niveauet. Jo længere man kommer hen, desto sværere bliver det. Men det gælder også om at være lidt heldig med lodtrækningen. Det var vi også deroppe (i Sarpsborg, red.), hvor vi ikke mødte nogen af de store hold i kvalifikationen, men mødte gode hold hele vejen igennem.

- Nu må vi se. Jeg glæder mig bare utrolig meget til at få lov til at være en del af det her eventyr, siger han.

AGF's første kamp i Europa League-kvalifikationen skal spilles den 27. august. Modstanderen trækkes den 10. august.

Læs også:AGF-profil om Europa: Forventer vi har noget at gøre derude

Læs også:Lettet AGF-træner: Det var en ækel kamp

Læs også:AGF-boss forklarer Bundu-fravalg: Det var blandt andet i respekt for Brøndby

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus