Europa League Oliver Okstrøm

Dansk stjerne har fået coronavirus for anden gang

Foto: Getty Images

Det lader til at uheldet ikke vil slippe op for Dynamo Kiev-danskeren Mikkel Duelund, som for anden gang er blevet ramt af coronavirus.

Af Oliver Okstrøm

Det så meget spændende ud, da Mikkel Duelund efter to danske mesterskaber med FC Midtjylland skiftede til den ukrainske storklub Dynamo Kiev for omkring 30 millioner kroner tilbage i 2018.

Det har dog ikke været det eventyr, som den danske offensivspiller nok havde håbet på. Først med en meget alvorlig skade, og dernæst blev han hårdt ramt af coronavirus. Nu er den gal igen for Duelund, som er blevet ramt af den kinesiske virus for anden gang. 

Han fortæller i den forbindelse til tipsbladet.dk, at det denne gang dog ikke er med de samme eftervirkninger. Derimod er det uden symptomer, men det er alligevel surrealistisk for ham at være isoleret derhjemme nok engang.

- Jeg har været isoleret i de sidste 14 dage igen uden at kunne træne. Mit mål er, at jeg meget gerne skal gerne være klar til kamp efter landsholdspausen og gøre hvad jeg kan for at hjælpe klubben til et mesterskab, hvor vi ligger rigtigt godt i tabellen nu foran vores ærkerival Shakhtar, siger han og fortsætter om sin corona-situation:

- Det er vildt irriterende, men jeg ser lyst på det. Jeg er ikke syg som sidst, og på den måde bliver jeg ikke sat tilbage fysisk af sygdommen, men selvfølgelig mister jeg et par ugers fodbold - og det har jeg jo ikke lige brug for, lyder det fra Mikkel Duelund, som selvsagt ikke må hverken træne eller spille kamp.

Den føromtalte ankelskade holdt i sin tid danskeren ude i 13-14 måneder efter en Europa League-kamp. Det tog ekstra tid for ham at blive helt klar, da der var problemer med metallet i foden. Derefter kom den første corona-omgang, som det tog den uheldige fodboldspiller et par måneder at komme helt over. 

Han kan dog glæde sig over, hvordan det går Dynano Kiev i den ukrainske liga, som i den sidste håndfuld år har været domineret af Shakhtar Donetsk. I øjeblikket er Kiev foran med syv point, og holdet består blandt andet af en række topspillere.

Heriblandt seks spillere, som var i startopstillingen for Ukraine i deres 1-1-kamp mod Frankrig - og her var den helt store stjerne Viktor Tsygantkov ikke med, så der er hård kamp om pladserne i hovedstadsklubben.

Seneste kamp, som Duelund har været med i var 7. marts, men derudover har han haft det svært under cheftræner Mircea Lucescu, som ankom i sommeren 2020.

Da Duelund blev ramt af coronavirus første gang var det i november, hvor han havde store problemer. Læs mere om det her.