Generelle

Sporløs med Carsten Hemmingsen

Året er 1994 og....
Carsten Hemmingsen forlader sammen med en flok lamslåede holdkammerater Estadio Santiago Bernabéu. OB har netop leveret en vaskeægte sensation ved at vinde 0-2 over Real Madrid i det madrilenske fodboldtempel, men det tager noget tid, inden det går op for Hemmingsen og De Stribede.

- Dommeren fløjtede af, og vi havde sendt Real Madrid ud, men det var først, da vi kom ned i omklædningsrummet, at det rigtig gik op for os. Så brød jublen selvfølgelig løs, og vi havde en fornøjelig hjemtur, hvor vi drak os stangstive. Og dagen efter blev jeg så udtaget til landsholdet. De to dage står for mig stadig som den største oplevelse i min karriere, siger nu 36-årige Carsten Hemmingsen.

Han indstillede den aktive karriere på topplan i 2005 efter nogle få skadesplagede måneder hos AGF. Det var sidste stop på en klubrundtur, der tog ham fra OB til FC København, tilbage til OB, videre til AB, Vejle og AGF.

- Min bedste tid som fodboldspiller var klart i FCK. Der kom jeg til et tophold, hvor vi lige pludselig havde bolden. Det stillede krav til mig om at omstille min spillestil, og der var da nogle i FCK, der havde stemplet mig på forhånd. De to små, røde brokrøve (tvillingerne Martin og Michael Johansen, red.) troede ikke, at jeg kunne spille fodbold, men det kunne jeg altså godt, fastslår Carsten Hemmingsen, hvis image i fodboldverdenen var noget henad »Skraldemand med smæld i støvlerne.«

Elsket af Casuals
Det kontroversielle klubskifte fra OB til FCK i 1996 gav Carsten Hemmingsen fjender i egne rækker.

- OB's tilhængere i den officielle fanklub kunne ikke lide mig og kaldte mig forræder, når jeg spillede for FCK i Odense. Men så var der også Odense Casuals, som fortsat støttede mig, fordi jeg altid gav mig 100 procent på banen. I modsætning til de andre forstod Casuals, at fodbold altså er et arbejde, og at man spiller, hvor end man nu er ønsket i landet.

For fire måneder siden blev Carsten Hemmingsen færdiguddannet som massør og er allerede blevet indehaver af sin egen massørforretning i Odense. Med tiden er det meningen, at biksen skal udvides med nogle ansatte, så Carsten Hemmingsen får tid til sideløbende at satse på en trænerkarriere. Den vej er den foretagsomme Hemmingsen sådan set allerede gået. Han startede som spillende hjælpetræner for Jann Jensen i Næsby og er nu blevet træner for B 1909's hold i Danmarksserien.

B 1909's førstehold spiller nu i en overbygning med en anden odenseansk klub, B 1913, hvor Hemmingsen selv i øvrigt spillede inden OB-tiden.
Forvirrende for nogle, måske, med alle de mange klubskifter, og det endda mellem direkte rivaler i den odenseanske fodboldverden.
Men Carsten Hemmingsen selv har et yderst pragmatisk forhold til det.

- Det er ikke noget, jeg tænker over. Jeg er sgu' ligeglad med, hvilken klub jeg arbejder i, bare jeg har det godt, der hvor jeg er. Skal jeg pege på min favoritklub i dag, ligger den slet ikke på Fyn, lyder det fra FCK'eren Carsten Hemmingsen.