• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Åh nej, Vito: Havner danskeren i problemer i Cluj?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En ny regel i rumænsk fodbold kan få fatale konsekvenser for Vito Hammershøy-Mistrati.

Af Ole Hoffskov

Man skal som bekendt ikke tage sorgerne på forskud, men hvis Vito-Hammershøy Mistrati sover en smule uroligt i nat, kan man sagtens forstå ham.

Det er ikke mere end et par uger siden, at midtbanespilleren skiftede fra Randers FC til CFR Cluj og dermed fik et stort ønske om at prøve kræfter med udlandet opfyldt. Nu har virkeligheden i rumænsk fodbold imidlertid ændret sig radikalt.

Torsdag er der blevet vedtaget en ny regel i rumænsk fodbold, som kræver, at af de 11 spillere, som er på banen, skal minimum 40 procent være rumænere. Derudover skal mindst én spiller i startopstillingen være under 21 år. Reglen træder i kraft med øjeblikkelig virkning. 

Det er naturligvis ikke godt nyt for de udenlandske spillere i Rumænien, og det ser især slemt ud i CFR Cluj. De forsvarende mestre har hele 16 udlændinge i truppen - herunder altså Vito Hammershøy-Mistrati.

En lang række af de 16 spillere kan se frem til meget lidt spilletid, og spørgsmålet er altså, om det rammer Vito Hammershøy-Mistrati. Det kan kun tiden vise.

Danskeren debuterede for CFR Cluj i sidste uge, da han spillede 64 minutter i Champions League-kvalifikationen mod Pyunik Yerevan. Her stillede rumænerne med seks udenlandske spillere i startopstillingen.

Tipsbladet forsøger at få en kommentar fra Vito Hammershøy-Mistrati. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.