• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Aarhus Fremad-direktør er træt af Nigeria-jokes

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hold den slags på værtshuset, lyder det fra ham.

Af Jacob Quvang

Aarhus Fremad går en spændende tid i møde, efter at 2. divisionsklubben tirsdag eftermiddag meldte, at nigerianske Shola Akinlade havde købt 55 procent af klubben. 

Der gik dog ikke lang tid, før diverse jokes blev sendt afsted i diverse kommentarspor online. Mange af dem omhandlede såkaldte "Nigeria-breve", hvor man eksempelvis modtager en e-mail fra sin rige onkel i Nigeria.

Her er rådet: Åbn dem aldrig og tryk for guds skyld aldrig på linket, hvor du skal udfylde dine kontooplysninger! 

De forskellige jokes har Aarhus Fremad-direktøren Lars Kruse også lagt mærke til, og han er træt af det. Det siger han til Århus Stiftstidende.

- Shola skal ikke sættes i bås med nogle af sine landsmænd, selvom jeg da godt kan se, at joken ligger lige til højrebenet. Men netop derfor er du heller ikke et humoristisk unikum, når du kan finde på en joke i den dur. Hold den slags nede på værtshuset, forklarer han til avisen.

Han siger endvidere, at det er lidt en skør måde at byde udenlandske investorer velkommen i Danmark på, og at han selv ville være træt af, hvis han skulle høre på Muhammed-tegninger konstant, hvis han rejste til Mellemøsten for at arbejde.

Forklaringen kan ifølge Kruse skyldes, at der i Danmark ikke ligefrem er udpræget succes med udenlandske ejerskaber, hvilket Jammerbugt, Sønderjyske og Esbjerg er de skrækkeligste eksempler på.

Shola Akinlade talte tirsdag med pressen efter offentliggørelsen, og her sagde han, at han er inspireret af projekterne i FC Midtjylland og FC Nordsjælland. Læs mere om det her.