Video : Tipsbladet
Generelle

Afsløring: Bombe i dansk kaosklub - taber i retten

Tipsbladet kan afsløre at både Inkasso og Fogedretten har kaosklubben Fremad Amager i deres sagsmapper. Klubben skylder flere hundrede tusinde kroner til prominente navne og minimum én klub i det danske fodboldmiljø. Trods gentagende henvendelser er klubbens eneejer, Lars Hein, ikke til at få fat i.

Listen af skandalesager i Fremad Amager bliver længere og længere.

Nu kan Tipsbladet afsløre, at klubben, der i sidste sæson blev tvangsnedrykket til 2. division, skylder penge til en lang række prominente navne i det danske fodboldmiljø. Det drejer sig blandt andet om agenter, tidligere ansatte og som minimum én dansk klub.

Tipsbladet er bekendt med klubbens og personernes identiteter, som ikke ønsker at stå frem ved navn her. Men der er altså tale om et samlet beløb på omkring 300.000, som Fremad Amager skylder i blandt andet agenthonorarer, manglende udbetalinger til tidligere ansatte og én spillerhandel. Det samlede beløb kan være endnu større, da ikke alle vil stå frem med beløbenes størrelse, ligesom der kan være sager, som vi ikke er bekendt med.

Nogle af sagerne, som vi kender til, er mere end to år gamle, og der er tale om beløb på mellem 50.000 til 100.000 kroner i fire af sagerne.

Tipsbladet er desuden kommet i besiddelse af retsdokumenter, hvori det fremgår, at Fremad Amager har tabt en sag i Byretten, som de udeblev fra, og nu er den så gået videre til Fogedretten.

I og med den danske klub har vundet sagen i Byretten, så har man rettens ord for, at Fremad Amager skal betale beløbet. Fogedrettens opgave bliver så at tvangsinddrive beløbet.

Det kan eksempelvis være gennem en afdragsordning. Samtidig vil man også tage et udlæg i nogle af Fremad Amagers ejendele, så man er sikret beløbet, hvis ikke afdragsordningen bliver overholdt. Det kan ske gennem en tvangsauktion af ejendelene.

Fremad Amager kan også ende med at oplyse Fogedretten om, at de ikke har noget af værdi, og så kan kreditor (den danske klub) i yderste konsekvens indgive en konkursbegæring.

Bryder reglerne
Det møder selvsagt enorm frustration hos de mennesker, som har penge til gode, at de ikke bare kan få dem - særligt når klubben tegner nye kontrakter uden at blinke. Foruden den ovennævnte sag er Tipsbladet også bekendt med yderligere én sag, som også er havnet i Fogedretten. Den anden er havnet hos Inkasso.

Mere specifikt er der, som Tipsbladet forstår det, tale om Inkasso-firmaet Collectia. Dem har vi været i kontakt med, men de ønsker ikke at udtale sig.

Særligt udeståendet til den danske klub er interessant, da det strider mod reglerne, som står beskrevet i Divisionsforeningens Cirkulære nummer 35.

- Klubber er forpligtet til at indfri deres økonomiske forpligtelser over for spillere og andre klubber i henhold til de i de pågældende aftaler fastsatte betingelser.

Udover sagen i Fogedretten, så er Tipsbladet også bekendt med, at Fremad Amager har været forsinket med deres betalinger til én Superliga-klub, som de dog har fået afregnet med.

Derfor har vi rakt ud til Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, da Fremad Amager ikke overholder reglen om at indfri deres økonomiske forpligtelser til en dansk klub.

- Det har jeg ingen kommentarer til, lyder det kortfattet til spørgsmålet, om de er bekendt med Fremad Amagers manglende betalinger.

Herefter henviser Claus Thomsen til de gældende regler på instansens hjemmeside, som ved overtrædelse kan ende i, at man mister sin kontrakttilladelse. Ifølge Divisionsforeningens hjemmeside har Fremad Amager fortsat sin kontrakttilladelse.

Det vil dog ikke være første gang, hvis Fremad Amager ender med at miste retten til at indgå kontrakter. Sidste år faldt hammeren fra Divisionsforeningen, og som Tipsbladet forstår det, fik kaosklubben forbud på grund af, at de ikke havde betalt træningskompensationer til andre klubber, ligesom utidige betalinger af løn og pension også spillede en rolle.

Har opgivet at få sine penge
Hvor nogle fortsat kæmper for at få Fremad Amager til at betale, så har andre kastet håndklædet i ringen. En af dem er klubbens tidligere ansatte og spilleragent Michael ”Mio” Nielsen.

- Jeg har kæmpet for at få mine penge i seks måneder, og nu har jeg simpelthen opgivet. De reagerer ikke på henvendelserne, rykkere eller advokater. De er fuldstændig ligeglade, og det er bare en stor undskyldning, siger han til Tipsbladet.

Næste skridt ville have været at hive Fremad Amager i Fogedretten, men det kan også ende med at koste ”Mio” et større beløb uden at være sikker på at få pengene.

Netop den tur har klubbens tidligere tøjleverandør gennem 28 år, Hans-Henrik Andersen, været igennem, men det tog også måneder, før Fremad Amager betalte deres udestående.

- Jeg har fået det hele på nær 35.000, som det koster, når man kører gennem det offentlige system. De kan desværre alle reglerne, så de blev væk første gang i Fogedretten, og så blev de væk anden gang. Tredje gang dukkede de så op, og de første to gange kostede så nogle penge, før jeg kunne få udeståendet. Jeg skal ikke have noget med dem at gøre fremover. De får ikke så meget som en bøjet femøre af mig, siger ejeren af Ama'r Sport til Tipsbladet.

Lidt over 158.000 kroner skyldte Fremad Amager Hans-Henrik Andersen, og det skulle altså tage tre møder i Fogedretten mod en egenbetaling på 35.000 kroner, før han vandt sagen.

Samme beløb lagt oven i det beløb, som Michael ”Mio” Nielsen allerede har brugt på advokater, ønsker han ikke at betale, når han ikke er sikret at vinde en eventuel sag i Fogedretten. Derfor giver han nu fortabt.

Radiotavshed i Fremad Amager
Som tidligere nævnt har Fremad Amager gentagne gange ramt de gule bjælker i den danske presse på grund af en skrantende økonomi, hvilket var ved at koste klubben en konkurs i 2022.

På målstregen blev man reddet af energiselskabet Velkommen A/S, der overtog Fremad Amager Elite ApS fra amerikanerne Joshua Wallace og Richard Finger.

Fire personer fra Velkommen A/S repræsenterede ejerkredsen, indtil Lars Hein i oktober sidste år blev eneejer af klubben. Samtidig blev Alexander Saugmann ansat som klubbens administrerende direktør.

Tipsbladet har uden held ringet til Lars Hein tirsdag formiddag. Bagefter lykkedes det os at få fat i Alexander Saugmann, der ville få klubbens ejer til at ringe tilbage til os.

Vi sendte også selv en sms til Lars Hein, der på trods af vores egen og Alexander Saugmanns intention om at få ham til at ringe tilbage, endnu ikke har hørt noget fra ham.

Tipsbladet ville gerne have spurgt Lars Hein om følgende:
Hvorfor betaler I ikke til tiden?
Hvordan kan I hente nye spillere, når I ikke kan betale jeres udeståender?
Er I klar over, at I kan miste jeres kontrakttilladelse, hvis ikke I betaler udeståender til klubber?
Hvor mange sager har I liggende?
Hvordan har I det med, at det her kommer frem?
Er I bange for, at det kommer til at gå ud over jeres omdømme og andres ønske om at indgå aftaler med jer?