• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Bænket udlandsdansker: Det er jo ikke sjovt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den mangeårige Superliga-spiller rykkede til udlandet sidste sommer, men er havnet på bænken i sin franske klub.

Af Victor Risager

- Det har været begivenhedsrigt.

Det er de første ord, Nicolai Larsen bruger, når han beskriver sit første år som fodboldspiller i udlandet.

Efter ni sæsoner i den danske Superliga, hvor han i alt spillede 260 kampe for AaB og FC Nordsjælland, drog den 30-årige keeper sidste sommer sydpå. Han skrev under på en toårig kontrakt med EA Guingamp i den franske Ligue 2.

Hidtil er det ophold ikke gået helt som ventet.

- Det har på mange måder været svært og hårdt, men jeg synes også, at det har været spændende og godt. Jeg er ikke skræmt over noget som helst. Det har været svært på grund af corona. Vi har ikke haft besøg, stort set siden vi flyttede herned, siger Nicolai Larsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Og så kan man sige, at situationen i klubben… Der er vel ikke så meget at sige. Jeg er i gang med min tredje træner og skal have den fjerde til sommer højst sandsynlig. Så er der ny præsident, og sportsdirektøren er fyret. Det er vel det, der er at sige om det.

Da Nicolai Larsen kom til klubben, var Sylvain Didot cheftræner, men efter to kampe af sæsonen blev han og sportschefen fyret, mens præsidenten gik af. I stedet blev Mehmed Baždarević hentet ind som cheftræner, men han holdt kun 21 kampe og blev fyret i februar. Nu er Frédéric Bompard cheftræner, men hans opgave er i første omgang blot at være vikar og sikre overlevelse i Ligue 2, hvor Guingamp er nummer 16.

Fremtiden afhænger af klubben
Mens der altså har været flittig udskiftning på trænerbænken, har der kun været en udskiftning på målmandsposten. Nicolai Larsen startede sæsonen som førstevalget, men efter seks kampe blev han bænket til fordel for Enzo Basilio, og de seneste mange kampe har han set til fra sidelinjen.

- Det er jo ikke sjovt, men det er nogle gange sådan, det er som fodboldspiller. Det er heller ikke, fordi jeg er skræmt over det. Der er konkurrence alle steder. Det var der også her. Det er jo klart, at det ikke er gået, som jeg havde håbet på. De forskellige trænerskift har jo heller ikke ligefrem hjulpet på det. En træner, en præsident, en sportsdirektør og en målmandstræner havde peget på mig, og efter to kampe så var tre af de fire væk. Det har jo ikke gjort det nemmere, siger Nicolai Larsen.

- Men det er nu engang det, der sker. Jeg er hverken den første eller sidste fodboldspiller til at opleve, at når der bliver skiftet træner, kommer der nogle nye ting, idéer og skifte og så videre. Det gik så ud over mig.

Som alle andre fodboldspillere sigter danskeren imidlertid stadig efter spilletid, men lige nu sidder Enzo Basilio altså bundsolidt på den plads.

Til sommer kommer der en ny træner til klubben, og det kan muligvis være Nicolai Larsens chance. Lige nu har danskeren i hvert fald ikke umiddelbart planer om aktivt at søge efter et klubskifte.

- Planen er jo altid at blive, fordi jeg har et år tilbage af min kontrakt. Så jeg kan hverken gøre fra eller til, medmindre Guingamp synes, det er en god idé, siger han og fortsætter:

- Som jeg har gjort hele sæsonen - og som jeg får ros for fra trænerteamet - knokler jeg på og gør mit. Mit er lige nu at presse Enzo. Selvom jeg synes, at jeg skal spille, og jeg føler, at jeg har fortjent at spille, er det jo ham, der spiller. Det nytter ikke noget at sidde og surmule, så jeg klør på. Vi må se, hvad der sker til sommer. Det afhænger af, hvad Guingamp vil.

Fortryder intet
Alt i alt har 2020/21-sæsonen altså budt på lidt af hvert for Nicolai Larsen i Guingamp.

Han har oplevet to trænerfyringer, haft corona og er blevet sendt på bænken. Og så er det ikke engang blevet nævnt, at han og holdkammeraterne har været nødt til at gå ned i løn som følge af, at en af tv-rettighedshavnerne er løbet fra at en tv-aftale i milliardstørrelsen og har skabt store økonomiske problemer i fransk fodbold. 

Til trods for alt det er den tidligere AaB- og FC Nordsjælland-keeper glad for skiftet. Han ville have gjort det igen, hvis han fik chancen, siger han. 

- Jeg er stadig glad for at jeg tog chancen. Man kan sige, at der er en masse omstændigheder, der har gjort det svært for mig og klubben. Men jeg har det godt, og vi er faldet godt til. Det er jo trods alt positivt, så jeg er overhovedet ikke blevet skræmt af et dårligt år fodboldmæssigt og coronamæssigt. Jeg synes stadig, at det er fedt. 

- Der er det der med at prøve sig af på en anden måde. Jeg kendte ikke alle spillerne eller ligaen specielt godt, så man kommer til at starte på en frisk. Det er meget rart at bryde ud af nogle forudindtagede holdninger, fordi man får jo kigget på sig selv med nogle andre øjne. Derhjemme i Danmark er man måske stemplet som god med fødderne eller dårlig med fødderne eller noget, og her har man en ren tavle.

- Det er jo meget fedt, slutter Nicolai Larsen. 

Tidligere har 30-årige Nicolai Larsen fortalt åbent om, at han tidligere i karrieren var ved at gå ned med stress. Det kan du læse mere om her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus