2016-01-11 20:17
Foto: Manu Fernandez/Polfoto

Tipsbladet har den danske mediestemme, og her forklarer chefredaktør for Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen, hvordan han stemte, og hvorfor han stemte, som han gjorde.

Lionel Messi blev vinderen af Ballon d'Or 2015, og det er dermed femte gang i karrieren, at den lille argentiner fra FC Barcelona vinder den mest prestigefyldte individuelle titel inden for fodbolden. Messi er netop blevet kåret foran Cristiano Ronaldo og Neymar. Han overtager titlen fra Cristiano Ronaldo, der vandt i fjor.

Ved Ballon d'Or stemmer landsholdenes landstrænere og anførere, ligesom der er et medie fra hvert land, der afgiver en stemmer. I Danmark stemmer Tipsbladet på vegne af medierne, og vi har derfor talt med chefredaktør Troels Bager Thøgersen for at finde ud af, hvorfor han har stemt, som han har gjort. Man skal stemme på tre spillere, og man skal give dem fem, tre og én stemme.

Troels Bager Thøgersen har givet Lionel Messi fem stemmer, Luis Suarez tre, og Cristiano Ronaldo én.

Hvorfor har du givet Lionel Messi førstepladsen og de fem stemmer?

- I 2013 havde jeg Lionel Messi på en tredjeplads, og sidste år stemte jeg slet ikke på ham. For mig at se har Lionel Messi spillet noget af sit bedste fodbold overhovedet efter finalenederlaget på Maracana for halvandet år siden (VM-finalen 2014, red.). Han er igen umulig at dæmme op for, han er effektiv, og han bliver også hjulpet godt på vej af at spille i det, der her efter 14 måneder allerede må være en af de bedste angrebs-trioer i verdenshistorien.

- Det har trukket ned, at Messi - igen - tabte en stor finale med landsholdet, men på trods af den nedtur har Messi for mig været et niveau over alle andre mellem november 2014 og 2015.

Luis Suarez er slet ikke endt i top tre, men du har alligevel givet ham en andenplads på din liste. Hvorfor?

- Jeg har en ide om, at mange har holdt hans bid under VM og efterfølgende karantæne imod ham, selv om han faktisk var tilbage på banen for FC Barcelona, da bedømmelses-perioden for Ballon d'Or 2015 gik i gang den 22. november 2014. Jeg er imponeret over, hvor hurtigt han er faldet til i Barcelona med sin lidt særegne, til tider kantede stil på banen.

- Ligesom Neymar har han hurtigt vænnet sig til, at der i FC Barcelona kun er én hovedperson, Lionel Messi. Det har Suárez lynhurtigt taget til sig, og selv om han ikke har samme teknik som Messi og Neymar, har han efter en måneds tilvænning i begyndelsen fundet en rolle som en hamrende effektiv afslutter og funktionel spilstation, der er med til at sætte Messi og Neymar i scene. Og så er jeg imponeret over hans spil og over, at han så hurtigt er blevet en afgørende brik i FC Barcelona, hvor angribere sandt for dyden har haft det svært tidligere.

De seneste to års vindere i Cristiano Ronaldo har du blot på tredjepladsen. Hvorfor?

- Jeg mener at kunne se, at han i perioder døjer med sit knæ, og det bekymrer mig på hans vegne, for den fysiske styrke og overskud er så vigtig en del af hans spil. Med det in mente er jeg imponeret over, at han bliver ved med at score for Real Madrid, selv om 2015 bestemt ikke har været idyllisk med farvel til Carlo Ancelotti og i efteråret gnidninger omkring Rafael Benitez.

Du har slet ikke stemt på Neymar, der ellers er i top tre. Hvorfor ikke?

- Jeg havde Neymar med i mine overvejelser. Han har fundet sine ben i FC Barcelona og er kommet flot tilbage efter den enorme skuffelse og den potentielt meget alvorlige skade under VM på hjemmebane for halvandet år siden. For mig var Lionel Messi en klar nummer et, og så havde jeg Neymar og en eller to andre spillere, der var med i overvejelserne om anden- og tredjepladsen i stedet for Suárez og Cristiano Ronaldo.

- Neymar var ikke så langt fra Cristiano Ronaldos position, men Ronaldos succes er kommet på trods på et klubhold med to trænerskifte. Det fik mig til at vælge Ronaldo over Neymar, og så vil jeg være overrasket, hvis det ikke bliver aktuelt at stemme på Neymar i en af de kommende års Ballon d'Or-kåringer.

I de seneste tre Ballon d'Or afstemninger har Tipsbladet stemt på følgende:

2015:
1. Lionel Messi
2. Luis Suarez
3. Cristiano Ronaldo

2014:
1. Cristiano Ronaldo
2. Arjen Robben
3. Philipp Lahm

2013:
1. Franck Ribery
2. Cristiano Ronaldo
3. Lionel Messi

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?