Benfica-boss reagerer på Schjelderup-interview
Foto: Getty Images
Generelle

Benfica-boss reagerer på Schjelderup-interview

Benficas cheftræner giver ikke meget for kritikken om, at spillere ikke får chancen i klubben.

Efter at han nu er vendt tilbage til FC Nordsjælland på en etårig lejeaftale, åbnede åbnede Andreas Schjelderup forleden op om sit skuffende halvår i Benfica i et stort interview med TV 2 Norge.

Her forklarede det norske stortalent blandt andet, at han fik “besked om, at jeg skulle ind og konkurrere og få minutter”, og at han “forventede flere chancer og minutter”. Sådan blev det dog ikke og i hele foråret blev det blot til to minutter på banen.

De udtalelser - samt brok fra Lucas Verissimos kone om manglende spilletid til manden - er siden nået til Portugal, hvor Benfica-træner Roger Schmidt nu reagerer på dem.

- Mit ansvar er at få Benfica til at vinde kampe. Vores ambitioner er store. Alle spillere har samme muligheder, jeg behandler ikke spillere forskelligt, og de bedste spiller. Og dem, der spiller godt og har succes, har en større chance for at spille kontinuerligt.

- Når du ikke starter inde, har du brug for tålmodighed. Du skal være virkelig god til træning, og når du starter, skal du udnytte chancen, siger Roger Schmidt ifølge Mais Futebol og udpeger flere spillere, som gjorde netop det:

- Kig på Joao Neves, Chiquinho, Fredrik Aursnes og Alexander Bah i starten. Flere spillere udnyttede deres chancer. Det står ikke skrevet i granit, at der skal roteres i startopstillingen. Det her er professionel fodbold, og vi skal vinde kampe.

Andreas Schjelderup, 19 år, har stadig kontrakt med Benfica til sommeren 2028, men han spiller altså hele den igangværende sæson i Farum.