Berørt Boysen: Et af de værste øjeblikke i mit liv
Foto: Getty Images
Generelle

Berørt Boysen: Et af de værste øjeblikke i mit liv

David Boysen har israelske rødder og oplever derfor konflikten mellem Israel og Hamas på helt tæt hold med familiemedlemmer i krigszonen. Tipsbladet har talt med en tydelig berørt David Boysen.

Lørdag den 7.oktober, 2023.

Vi er i Israel. Bomberne springer til højre og venstre. Israelerne er vågnet op til et angreb fra Hamas. Cirka 5.000 km derfra sidder David Boysen med israelske rødder hjemme i Danmark. Han har familiemedlemmer i krigszonen, men kan hverken gøre fra eller til. 

- Lørdag var et af de værste øjeblikke i mit liv. Det var rigtig, rigtig hårdt, og min telefon kørte i døgndrift. Det var den værste dag i vores hjerter, og den ramte mig rigtig hårdt, fortæller en tydelig berørt David Boysen til Tipsbladet.

Midt i orkanens øje sad David Boysens storebror. Han talte med sin lillebror, der sad hjemme i Danmark og fulgte med på en FaceTime-forbindelse.

- Der landede en stor bombe lige ved siden af min storebrors arbejde, så han var under jorden de første mange timer. Vi FaceTimede lige da bomben ramte. Hans eneste opgave var at få fat på sin datter, der var i vuggestue på daværende tidspunkt. Min storebror bor ikke langt fra området, hvor det gik værst til. 

David Boysen har set brutale billeder og videoer, han allerhelst havde været foruden, og derfor kan han da også glæde sig over, at de ting han har set, ikke er nået hele vejen til Danmark.

- Det er ikke noget, der bliver vist i danske medier. Heldigvis. For det er ikke noget unge mennesker skal se. Men de billeder og videoer, jeg har set hele lørdagen, det er videoer, jeg ikke havde troet, at mennesker kunne finde på at gøre mod andre mennesker.

Tidligere holdkammerat døde under krigen
Det var helt åbenlyst en traumatisk oplevelse for David Boysen, der ligeledes har set tilsvarende foruroligende billeder og videoer af især små børn og kvinder.

- De ting, jeg har set, har mest været af små børn og kvinder, der er blevet lemlæstet på en måde, man ikke håber, at nogens børn eller nogens mødre skal udsættes for. Der er ikke noget menneske, der kan gøre mig så fortræd, at jeg kan finde på at gøre den slags mod et andet menneske.

Nu slap David Boysens bror helskindet gennem forskrækkelsen, og hele familien-Boysen er dermed i sikkerhed. Men det kan man desværre ikke sige om en af hans tidligere holdkammerater, der desværre mistede livet under angrebene.

- En af mine tidligere holdkammerater klarede den desværre ikke. Det er ikke en jeg har et meget personligt forhold til, men det er med til at gøre det hele endnu mere virkelighedsnært. 

Hjemme i Danmark skal David Boysen bruge de næste par dage på at samle sig selv og sine tanker efter en af de hårdeste weekender i sit liv.

- Jeg bruger de her dage på at forsøge at udvande de billeder, jeg har inde i mit hoved, selvom det nok aldrig forlader mig. Normalt er jeg ikke den mest følsomme type, men af en eller anden årsag har det plantet sig på en måde, at jeg aldrig kommer til at glemme dem.

Den tidligere Superliga-profil David Boysen har tidligere spillet i israelsk fodbold for Beitar Jerusalem, men gør sig i øjeblikket gældende i dansk fodbold for Brønshøj, der spiller i Danmarksserien.