Foto: IMAGO
Generelle

Bidstrup stortrives: Hyggeligt med danskerne

Mads Bidstrup lever sit bedste liv i Salzburg, hvor han blandt andet har fået selskab af endnu en dansker i førsteholdstruppen. Tipsbladet har talt med Red Bull Salzburg-danskeren.

22 år og aldrig scoret et mål.

Det er den barske virkelighed for Mads Bidstrup, der ikke desto mindre virkede til at være i strålende humør på den anden side af røret. 

På trods af den lange måltørke er der da også god grund til at finde det brede smil frem for den tidligere Superliga-profil, der får fuld spilletid weekend efter weekend for Red Bull Salzburg, hvor han har spillet siden i sommer. 

Det kunne hans danske holdkammerat Maurits Kjærgaard også skrive under på, da han uddelte store roser til Mads Bidstrup i et interview med Tipsbladet. Det kan du læse meget mere om her. 

Men hvad mener hovedpersonen selv? Hvorfor er ham og Red Bull Salzburg så godt et match? 

- Når man skal vælge et nyt sted at spille fodbold, kigger man også på, hvor man kan passe ind. Mine styrker passer rigtig godt ind i, hvad Salzburg gerne vil. Genpres, mere direkte spillestil og spille lidt fysisk, lyder forklaringen fra Mads Bidstrup. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 

Mads Bidstrup i nærkamp med Henrikh Mkhitaryan fra Inter. Foto: IMAGO / Sports Press Photo

Roserne til den tidligere Superliga-profil stopper dog langt fra her.

Mads Bidstrup har nemlig hjulpet holdets tredje dansker, Adam Daghim, med at falde til på holdet uden for banen. Det fortalte Adams storebror, Ahmed Daghim tidligere på måneden. Det kan du læse mere om her. 

Det er dog ikke hver dag, man ser en 22-årig ung dansker i udlandet hjælpe en endnu yngre holdkammerat med at tilpasse sig en ny gruppe, men det falder helt naturligt for Mads Bidstrup, der kan nikke genkendende til den situation, som Adam Daghim står i. 

Jeg følte måske, at jeg manglede én, der var min tryghed og som hjalp mig. 

Mads Bidstrup
Red Bull Salzburg

- Jeg har en lille smule erfaring med at være ung i udlandet, da jeg selv var ude rimelig tidligt i Tyskland. Jeg følte måske, at jeg manglede én, der var min tryghed og som hjalp mig. Så jeg tror, at fordi jeg selv har manglet den person, er det også nemmere for mig at hjælpe ham, når man selv har stået i det. 

- Når man ikke føler sig tryg uden for banen, er det jo også svært at performe inde på banen.

Siger ikke nej til flere danskere
Det er da langt fra kun inde på banen, at den danske trio nyder godt af hinandens selskab.

Mads Bidstrup er nemlig glad for at have et par danskere i truppen, han kan hygge sig med, når træningen er færdig og bolden ikke længere ruller.

- Det er fantastisk, at have nogle danskere, man kan lave nogle ting sammen med, men det er ikke fordi, at det kun er os, der altid går sammen. Men det er da hyggeligt, at man efter træning kan gå ud og få lidt mad og se lidt bold sammen.

Artiklen fortsætter efter billedet ... 

Danskerne i Salzburg (Maurits Kjærgaard tv, Mads Bidstrup th) nyder godt af hinandens selskab både på og uden for banen. Foto: IMAGO / Red Bull Salzburg 

Men selvom Adam Daghim, Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup har formet noget af en dansk trekløver i det østrigske, er der altid plads til flere i flokken. 

- Både "Mau" (Maurits Kjærgaard, red) og Adam (Adam Daghim, red) er sindssygt gode fodboldspillere. Nu er Adam ny her på førsteholdet, og det er godt for holdet med et frisk pust. Det er altid dejligt at få nogle flere danskere på holdet, det siger vi sgu ikke nej til. 

Mads Bidstrup har i hvert fald bevist, at han kan tage hånd om potentielle nye danskere på trods af hans egen relativt unge alder. 

Var en af de ældre som 20-årig i FCN
Den usædvanlige modenhed i så ung en alder kommer dog ikke af sig selv. Det er nemlig noget, han har lært hjemme i Danmark. 

Her spillede Mads Bidstrup halvandet år på et meget ungt FC Nordsjælland-mandskab, hvor han for første gang i karrieren fik kontinuerlig spilletid på seniorplan. En oplevelse, der især gav ham hår på brystet, fordi de fleste spillere var endnu yngre end han selv var.

Da jeg var i FC Nordsjælland som 20-21-årig, var jeg en af de ældre, når vi skulle spille ung mod gammel. 

Mads Bidstrup
Red Bull Salzburg

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Mads Bidstrup fik hår på brystet under sin tid i FC Nordsjælland. Foto: IMAGO / Gonzales Photo 

- Min tid i FC Nordsjælland har også hjulpet mig uden for banen. Jeg har været vant til at være blandt de yngste, men da jeg var i Nordsjælland som 20-21 årig, var jeg en af de ældre, når vi skulle spille ung mod gammel, fortæller Mads Bidstrup og uddyber. 

- Tiden i FC Nordsjælland lærte mig at gå ind i denne her lederrolle. 

Mads Bidstrup nåede at spille 47 førsteholdskampe for FC Nordsjælland, som derfor er den klub, hvor den 22-årige dansker har optrådt flest gange på seniorplan. 

Nærmer sig 100 kampe uden en scoring
Bidstrup mestrer altså mange ting både på og uden for banen, men der er dog én ting, han ikke kan beskyldes for. 

Nemlig at lave mål. Mads Bidstrup har aldrig scoret et seniormål, selvom det er blevet til 84 forsøg fordelt ud på tre klubber (Brentford, FC Nordsjælland og Red Bull Salzburg, red).

 Vi kommer jo ikke udenom, at hvis der er en situation, hvor man kan spille mig eller skyde selv, så kan det godt være, at man skal skyde selv. 

Mads Bidstrup
Red Bull Salzburg

Den målhungrende dansker ligger sig da også fladt ned, men kan end ikke selv forklare den forbandelse, der hviler over ham. 

- Der er ikke nogen vej udenom. Jeg kan simpelthen ikke svare på, hvad der mangler. Der skulle gerne snart komme hul på bylden, vi arbejder hårdt på det! 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Når man ikke selv kan score, må man juble over sine holdkammeraters mål. Foto: IMAGO / FC Red Bull Salzburg 

Hvad med til træning? Banker du kasser ind der?

- Det er der faktisk delte meninger om! Der er mange hernede, som fx. Maurits Kjærgaard, der mener, at jeg sparker ad helvedes til. 

Mads Bidstrup deler dog ikke samme overbevisning som sin landsmand, men råder alligevel sine holdkammerater til at se bort fra ham, når der skal afsluttes. 

- Jeg føler jo selv, at jeg har et okay spark, men vi kommer jo ikke udenom, at hvis der er en situation, hvor man kan spille mig eller skyde selv, så kan det godt være, at man skal skyde selv, afslutter Mads Bidstrup selvironisk overfor Tipsbladet. 

Fredag aften klokken 20:30 har Mads Bidstrup endnu en mulighed for at bryde måltørken, når Salzburg hjemme tager imod William Bøving og Mika Biereth i et vaskeægte danskeropgør mod Sturm Graz.