Foto: RB Salzburg
Generelle

Bidstrup storroses: Et sindssygt godt køb

Maurits Kjærgaard roser sine danskere kollegaer, som han spår en stor fremtid.

Maurits Kjærgaard har fået dansker-selskab, og det er ikke dårligt selskab. 

I sommer drog Mads Bidstrup til den østrigske storklub på en femårig aftale, og i RB Salzburg er Bidstrup slået til med det samme. 

Danskeren gik direkte i startopstillingen, og Maurits Kjærgaard, der i forvejen spillede i RB Salzburg, kalder købet af Mads Bidstrup for genialt. 

- Han er en sindssygt dygtig fodboldspiller, og han passer virkelig godt ind på vores hold. 

- Det er et sindssygt godt køb, de har lavet sig. Han passer også sindssygt godt ind uden for banen, og jeg ved, at alle de andre ‘boys’ også godt kan lide ham. Det er godt for alle, at han er her. 

- Han er kommet ind på holdet sindssygt hurtigt - så cadeau til ham. Det er virkelig fortjent, for han har spillet fremragende i det første halve år. 

- Han skal nok blive helt sindssygt god, fortæller Maurits Kjærgaard til Tipsbladet. 

De to danskere har det utroligt godt sammen, og venskabet går også længere tilbage end tiden i Østrig. 

- Han er en top fyr, og jeg har kendt ham i længere tid end her i Salzburg, for jeg har spillet sammen med ham på ungdomslandsholdet. 

- Men det er sindssygt godt at have ham her. Det er ikke kun godt for mig, det er også godt for holdet, siger Kjærgaard til Tipsbladet. 

Dansk stortalent træner med
I øjeblikket har Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup fået selskab af endnu en dansker på det østrigske mandskab. 

RB Salzburg har sendt mange spillere afsted til Africa Cup of Nations, og derfor er unge Adam Daghim blevet forfremmet til førsteholdet. 

Maurits Kjærgaard fortæller, at Daghim viser sig flot frem, og at han har en stor fremtid foran sig.

- Han har trænet med et par gange, og han er en super fyr, og jeg har også fulgt ham i Liefering, hvor han har spillet sindssygt godt. 

- Det er også derfor, han er med os nu. Han er ung, men han er god nok, og derfor er han med os her i opstarten. 

- Jeg har fulgt ham i Liefering og i Youth League-kampene, og der har han spillet sindssygt godt og været en af de bærende kræfter. 

- Han har en sindssygt god pakke, som han kan bygge videre på, og så har han en god mentalitet, så han skal bare blive ved. 

- Det er ‘early days’ for ham, men han har et kæmpe potentiale, siger Maurits Kjærgaard. 

18-årige Daghim har i denne sæson repræsenteret søster-holdet FC Liefering, og så har han også scoret adskillige kasser for Salzburgs Youth League-hold.