Video : Tipsbladet
Generelle

Bizar historie: Spillede tvillingen i stedet?

Den tidligere Barcelona-spiller Edgar Ié har været genstand for masser af spekulationer i Rumænien i denne uge, fordi han er mistænkt for at have ladet sin tvillingebror spille i stedet.

En mildest talt bizar historie fra rumænsk fodbold har i denne uge fundet vej til flere store internationale medier i resten af Europa. 

Her er det tidligere FC Barcelona-spiller Edgar Ié nemlig mistænkt for at have ladet sin tvillingebror træne og spille kampe i stedet for ham i Dinamo Bucharest, hvor Edgar Ié har været på kontrakt siden februar. 

Det er journalisten Daniel Sendre, der som den første kunne fortælle om den bizarre situation i den rumænske klub. Med en fortid i klubber som Barcelona, Feyenoord, Trabzonspor og Lille var der store forventninger til Edgar Ié, men forsvarsspilleren har tilbragt det meste af tiden på bænken i Dinamo Bucharest, mens han angiveligt også har fremstået meget lidt overbevisende på træningsbanen. 

Og ifølge Daniel Sendre har man i Dinamo Bucharest altså haft en mistanke om, at det faktisk er Edgar Iés tvillingebror, Edelino Ié, der har spillet i stedet for sin mere berømte bror. Ifølge Sendre har det i Dinamo Bucharest desuden vækket undren, at Edgar Ié tilsyneladende ikke taler engelsk, selvom han har spillet i lande som Spanien, Frankrig, Tyskland og Holland. 

Ifølge journalisten Emanuel Roşu, der dækker den rumænske liga og har skrevet for The Guardian og BBC, har historien fyldt virkeligt meget i Rumænien i denne uge. 

- Dinamo Bucharest udsendte en pressemeddelelse, hvor de benægtede det hele. De mener, at det var et stort angreb på klubben, med henblik på destabilisere klubben før en virkeligt vigtig kamp. Historien kom ud et par timer inden Dinamo skulle spille en vigtig nedrykningskamp, og det er derfor, de siger, at ikke meldte noget ud tidligere. De ventede til efter kampen og udsendte derefter deres syn på sagen dagen efter, siger Emanuel Roşu til Tipsbladet. 

Om der er hold i mistanken mod Edgar Ié, kommer der dog ikke nødvendigvis et endegyldigt svar på. 

- Efter den her historie først kom ud, blev det en historie i mange store aviser og tv-stationer her i landet, så det var ikke en lille historie. Mange journalister og tv-værter kom med nye oplysninger, som skabte mere tvivl. Klubben har forsikret om, at der ikke kommer til at blive foretaget en DNA-test, og de anser sagen for lukket. Jeg er meget nysgerrig om, hvorvidt der nogensinde vil blive kastet lys over den her sag, siger Emanuel Roşu.

Emanuel Roşu peger afslutningsvist på, at Edgar Ié med en månedsløn på 135.000 kroner har en høj løn i rumænsk fodbold, men at forsvarsspillerens skuffende niveau altså kun har intensiveret mistanken om, at det tidligere Barcelona-talent har ladet sin bror spille i stedet for ham. Den officielle forklaring er nu, at Edgar Ié er blevet ramt af en skade.