Video : Tipsbladet
Generelle

Brøndby-legende stopper i dansk klub

Brøndby-legenden Allan Ravn hjalp Danmarksserie-klubben AB Tårnby, men nu har forladt klubben igen. Han siger til Tipsbladet, at det var sjovt at have cheftræneransvaret.

Allan Ravn kan se tilbage på en glorværdig spillerkarriere, hvor han fik stor status i Brøndby. 

Brøndby-legenden scorede blandt andet et ikonisk mål i 1998 mod Bayern München i Champions League.

50-årige Ravn har efter karrierestoppet været en del af fodboldverdenen, og i foråret stod han i spidsen for AB Tårnby i Danmarksserien. 

Tiden i klubben er dog forbi for Ravn, og det er på trods af, at klubben klarede skærene i rækken.

- Der er ikke super meget drama i det. Det var hele tiden hensigten, at jeg skulle hjælpe dem i ti kampe. De havde et trænerteam, der gik over borde midt i det hele, og så stod de uden træner. Jeg kender dem derude. Det er nogle gode mennesker og en spændende trup. Jeg sagde ja til at hjælpe dem i de sidste ti kampe, siger Allan Ravn til Tipsbladet. 

Ravn fik ansvaret for AB Tårnby i april, og han jubler over, at der kom gode resultater. Det var sjovt at mærke suset som træner igen.

- Jeg synes, at det var fantastisk. Fodbold er jo min metier. Det er en skøn klub med en masse dedikerede mennesker. Det er også en meget spændende trup. Vi var så heldige og dygtige, at vi formåede at blive oppe i Danmarksserien, så det var en lykkelig afslutning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: AB Tårnby

Skal ikke være træner
På trods af succesen i AB Tårnby skal man dog ikke regne med at se Brøndby-legenden på træningsbanen lige forløbigt.

- Jeg skal ikke være ude på træningsbanen. Jeg havde bare tid til at hjælpe, og det var sjovt. Trænergerningen har jeg gjort i min fritid i en del år, men det er ikke noget, som jeg skal gøre i en professionel henseende.

- Jeg har i de seneste fire-fem år været i fodboldverdenen, først som direktør i Fremad Amager og derefter med transaktionsanalyser for salg af klubber, så jeg er i miljøet hver eneste dag.

Ravn stoppede som direktør i Fremad Amager i august 2022, hvor han blandt andet var sygemeldt op til. Alt går dog godt nu for Brøndby-legenden.

- Jeg er helt ovenpå og mere til. Jeg havde en spændende tid i Fremad Amager med alt, hvad man kan tænke sig og mere til komprimeret. Jeg havde lige brug for at trække vejret efter, men jeg er mere end fit for fight, siger Allan Ravn til Tipsbladet. 

AB Tårnby har i stedet for ansat Mohammed Abdalas som ny cheftræner.