• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Casper Højer blomstrer: Måske er han tryg ved mig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere AGF-back har haft et hårdt første år i Sparta Prag, men nu begynder Casper Højer at bevise sit værd.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Venstrebenet på Casper Højer var berømt og berygtet i Superligaen for AGF.

Det sikrede ham også et stort skifte til Sparta Prag sidste sommer, men de gode præstationer i Danmark fik han ikke overført til Tjekkiet, da han blev ramt af en længerevarende skade i læggen.

Det begrænsede den 27-årige dansker til blot 15 kampe i sidste sæson. Nu er han så tilbage i omdrejninger, og begynder for alvor at vise prøver på det talent, der i en periode gjorde ham til en af Superligaens bedste backs.

- Hvad angår Casper, så er det måske mere komfortabelt for ham, at jeg og andre landsmænd er her. Men vi tager os af ham, som vi gør med alle andre spillere. Der er en masse konkurrence, som de bliver nødt til at acceptere, siger Brian Priske om Højer til eFotbal.cz.

Brian Priske blev kort efter fyringen i Royal Antwerp ansat i Sparta Prag, og med sig har han taget flere danske trænere. Thomas Nørgaard er ny assistenttræner og Christian Clarup er ny fysisk træner.

- I så selv hvordan skaden fra sidste sæson, som han blev behandlet for i lang tid, sænkede hans udvikling. Nu ser vi, hvordan han udvikler sit fulde potentiale igen, siger Priske.

Casper Højer har fået spilletid i sæsonens første tre kampe for Sparta Prag. De seneste to er han startet på banen, og det har i begge tilfælde kastet tre point af sig. Danskeren har i samme kampe bidraget med to mål og en asissts.

Den flotte statistik kan han udbygge i den kommende weekend, hvor Brian Priskes tropper gæster Mlada Boleslav. Sparta Prag ligger på sjettepladsen efter tre spillerunder.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.