• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Ajax Amsterdam har hentet to potentielle topspillere i OB. Den første var Dan Petersen

Af Niels Idskov

- Jeg regner nu også Per Pedersen med, svarer OB-direktør Kim Brink, når han skal svare på, hvem der er OBs og fynsk fodbolds største talenter det seneste par tiår. De to andre er Christian Eriksen, den nuværende Ajax-spiller, og Dan Petersen, der spillede i den hollandske klub fra 1991 og tre år frem.

Det særlige ved Dan Petersen - der ligesom Eriksen er en stilfuld og teknisk dygtig 10er-playmaker - var, at hans karriere som følge af skader og en generel utilpassethed overfor den barske prof-verden aldrig rigtig kom i gang. I sommeren 1993 stod han til at overtage Dennis Bergkamps plads på det Ajax-hold, der to år senere vandt Champions League, men en skade bremsede Dan Petersen, som i dag bor på Korsika, hvor karrieren sluttede i 2001.

Tipsbladet har fulgt sporet tilbage fra Østre Skole i Odense og ud i verden omkring den potentielle storspiller, der faktisk aldrig nåede at spille på det danske landshold.

Læs mere i Tipsbladet Indsigt fredag: Dan Petersen - den forsvundne stjerne

Læs også: Olsen: Rigtigt af Eriksen at forlænge

Superliga

Optakt: Hobro IK - Randers FC
Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro har vundet de seneste tre hjemmekampe og kæmper nu for at komme væk fra sidstepladsen, mens Randers FC omvendt ...

Mere Superliga

Fokus