• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Christian Gytkjær-agent: Regner med fremtidsbeslutning om et par uger

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Landsholdsspiller Christian Gytkjær er topscorer i Polen, og med en udgående kontrakt er han også et varmt emne på rygtebørsen.

Af Kenneth Jensen

Han er suveræn topscorer i den polske række med fem mål ned til nummer to på listen, og også i de kampe, han har spillet for det danske landshold, har 30-årige Christian Gytkjær vist målnæsen de sidste par år.

Den danske angriber står med alle kort på hånden denne sommer, hvor hans aftale med Lech Poznan løber ud, og interesse er der mere end rigeligt af.

- Det er ikke, fordi der har manglet henvendelser. Han gør i hvert fald ikke arbejdet sværere for mig, konstaterer Gytkjær-agent Michael Johansen fra NSKY over for tipsbladet.dk.

Lech Poznan er tæt på at kunne præsentere tidligere Randers-angriber Mikael Ishak, og han er formentlig tiltænkt at tage over efter Christian Gytkjær.

Selv om den danske angriber ikke officielt har meldft ud, at fremtiden er et andet sted end i Polen, ligger det i kortene.

Læs også:Gytkjærs afløser: Lech Poznan henter tidligere Superliga-bomber

Danskeren er særdeles eftertragtet i et marked, hvor nogle klubber ikke har mange penge, og hvor der er usikkerhed over, hvor mange penge der pumpes ud i markedet på grund af coronakrisen.

Derfor er Lynge Jakobsens gamle citat om, at det bedste, nordjyder ved, er vin ad libitum og transferfrie spillere ikke kun gældende for nordjyderne denne sommer - det gælder flere steder i Europa, hvor man går defensivt ind til transfervinduet.

Når man som Gytkjær præsterer på et højt niveau og er kontraktfri, er man selvsagt højt på ønskelisten en del steder.

Samtidig har danskeren fine kort på hånden, fordi han kan indgå i forhandling med dem, han vil, og han kan vælge og vrage.

Dertil kan der vente en stor bonus i form af en høj løn og en god sign-on-fee, fordi Lech Poznan ikke skal betales 10-20 millioner eller endnu mere for den danske skarpretter.

- Man skal smede, mens jernet er varmt. Der har været mange henvendelser, heriblandt mange eksotiske tilbud. Det er svært at gennemgå det hele. Nu har han to kampe tilbage, og mon ikke der sker noget derefter. Jeg regner med, at der sker noget inden for et par uger, siger Michael Johansen.

Den danske angriber er blevet 30 år, og det spiller ind i klubvalget. Det skal både være noget spændende og noget, der rykker økonomisk. 

Læs også:Christian Gytkjær sættes i forbindelse med tysk traditionsklub

- Jeg kan ikke sige, om det bliver en stor klub eller en stor liga, men det kan blive en kombination. Nu er han blevet 30 år, så det skal også kombineres med økonomi, siger Michael Johansen.

I juni lavede Christian Gytkjær hattrick for Lech Poznan, og han sagde efterfølgende til tipsbladet.dk:

- Jeg har nået en alder, hvor det kunne være fedt at få en – måske – sidste , stor oplevelse i udlandet, men der er også andre hensyn at tage. Jeg har en kæreste, og det er jeg også nødt til at tænke på. Det er ikke som, da jeg var ung og naiv og uden problemer kunne bo på en sten. Det er vigtigt, at jeg tager den rigtige beslutning for mig selv og min familie.

Danskeren har spillet i Lech Poznan siden sommerne 2017.

Gytkjær fik sit gennembrud i FC Nordsjælland, inden han kom til Norge, hvor han lavede mål for både Haugesund og Rosenborg. Han skiftede i januar 2017 til 1860 München, men havde ingen succes, og bare et halvt år senere gik han i gang med sit fodboldeventyr i Polen, hvor han altså ser ud til at slutte sin tid med en topscorertitel.

Læs også:Avis: Gytkjærs klub kigger på tidligere Randers-angriber

Læs også:Christian Gytkjær stolt over stabilitet: Jeg har fandeme scoret mange mål

Læs også:Brandvarm Christian Gytkjær foran udløb: Alt og alle har ringet

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020