Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk Ajax-talent løfter sløret for næste sæson

Det danske Ajax-talent Lasse Abildgaard er tilfreds med sin første sæson i den hollandske storklub.

17-årige Lasse Abildgaard har snart tilbragt et år i storklubben AFC Ajax, og dermed er han efterhånden ved at vænne sig til et liv i udlandet langt væk fra familie og venner hjemme i Danmark.

Det har ikke altid været lige let for teenageren, men hvis man vil nå langt med fodbolden, kræver det mange ofre, og Lasse Abildgaard er overvejende glad og tilfreds, når han ser tilbage på sin første sæson i Ajax.

- Jeg synes, det går godt - det er især gået godt her i 2024. Det har taget lidt tid for mig at vænne mig til det hele, men jeg synes, det går den rigtige vej, siger Lasse Abildgaard til Tipsbladet.

- Man vil jo nok altid gerne vise lidt mere, men det går klart i den rigtige retning. Nu handler det om, at jeg skal blive ved med at gøre mit bedste hver dag og forbedre mig fra kamp til kamp. Jeg spiller på et virkelig godt hold med enormt mange gode spillere, så jeg skal gøre mit bedste hver eneste kamp og til hver eneste træning.

I næste sæson bliver offensivspilleren en del af U19-holdet i Ajax.

- Jeg håber selvfølgelig at få en masse spilletid på U19 og gøre det samme, som jeg har gjort på U17, hvilket vil sige at få scoret nogle mål og lavet nogle assists. I det hele taget være godt med i spillet og tage det naturlige skridt til en ny årgang, lyder det fra Abildgaard. 

Danskeren har i denne sæson scoret otte mål og lavet fire assists for Ajax' U17-mandskab.

Foto: Alamy

Er Silkeborg-fan
Det var i Søhøjlandet, at AFC Ajax spottede Lasse Abildgaard, og hans tidlige skifte til den hollandske storklub betyder, at det selvsagt er meget begrænset, hvad man har set til midtbanespilleren i dansk fodbold.

Det kan de især ærgre sig over i Silkeborg IF, men til gengæld kan de glæde sig over, at de har en stor fan gående rundt i den hollandske hovedstad.

- Jeg vil sige, at Silkeborg er min klub i Danmark. Jeg kommer fra Voel meget tæt på Silkeborg, og jeg er da helt sikkert SIF-fan. Det er der, jeg har spillet det meste af min ungdomskarriere, og jeg har været på stadion mange gange. Det var også Silkeborg, der gav mig min første kontrakt, siger Lasse Abildgaard.

Jublen var naturligvis stor, da Silkeborg IF vandt pokalfinalen over AGF Kristi himmelfartsdag.

- Det var virkelig fedt at se Silkeborg løfte trofæet, siger Abildgaard og tilføjer, at han ser så mange Silkeborg-kampe, han kan:

- Jeg vil sige, at jeg følger okay med i Premier League og Superligaen. Det er jo to spændende ligaer i denne sæson.

Lasse Abildgaards fætter har også en fortid i Silkeborg IF. Det er 24-årige Jeppe Okkels, der i januar blev solgt fra Elfsborg til FC Utrecht og nu bor cirka 25 minutters kørsel fra Abildgaard i Amsterdam.