Dansk bomber får legende til at bryde sit princip
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Dansk bomber får legende til at bryde sit princip

Den tidligere tyske målræv er dybt imponeret over Rasmus Højlund, og det han har bedrevet i Østrig.

Rasmus Højlund er en af de varmeste danske angriber i øjeblikket.

I foråret skød han sig brandvarm i SK Sturm Graz, og på den anden side af sommerferien har han fortsat de positive takter. Seks mål og tre assists har han scoret i sæsonens første syv kampe.

Et af de mål kom i weekendens sejr over Altach i den østrigske Bundesliga. Den tidligere FCK-angriber leverede også en asissts i sejren på 4-0, som sender Sturm Graz op på tredjepladsen i ligaen.

Altach har den tyske legende Miroslav Klose siddende på trænerbænken, og han måtte bryde sine egne regler og principper, da han blev bedt om at sætte ord på Rasmus Højlunds talent.

- En interessant spiller med god timing. Han bevæger sig godt mellem linjerne, han har dybde og kombinere fint med holdkammeraterne. Jeg bryder mig rent faktisk ikke om at sige noget som helst om unge angriber. Men her er jeg helt klar i mælet. Rasmus Højlund kan få en rigtig god karriere, siger den tidligere målræv ifølge Kronen Zeitung.

Rasmus Højlunds bedrifter i Østrig er heller ikke gået ubemærket hen. De seneste uger er særligt Club Brugge blevet nævnt som en kandidat til den 19-årige angriber. Senest blev Newcastle også meldt interesseret.

Rasmus Højlund har fortsat fire år tilbage af sin aftale med Sturm Graz, men fortsætter han med at imponere, så er det formentlig tvivlsomt, om de kan holde ret meget længere på ham.

12 mål og fire assists har Højlund leveret det seneste halve år i SK Sturm Graz. Han kom til klubben fra FC København i januar, der angiveligt fik et stort millionbeløb for ham.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.