Video : Tipsbladet
Generelle

- Dansk kæmpetalent bør forfremmes omgående

Det danske målfænomen Chido Obi bør forfremmes i Arsenal, lyder det fra The Gunners-ekspert.

Danmarks mest omtalte teenager hedder i øjeblikket Chido Obi.

Den 16-årige Arsenal-angriber har i denne sæson skrevet historie i den engelske storklub med sine foreløbig 21 scoringer på U18-holdet i London. Det er det højeste antal scoringer, en U18-spiller har noteret sig for på en enkelt sæson i Arsenal, og det er som bekendt værd at bemærke, at sæsonen slet ikke er slut endnu.

Det er også værd at notere, at den unge danske især på det seneste er gået målamok med 17 scoringer i de seneste seks kampe.

Chido Obi er aktuelt en del af U18-holdet i Arsenal, men han har også optrådt for U16-mandskabet, og angriberen gik verden rundt tidligere på sæsonen, da han scorede vanvittige 10 mål i et opgør mod Liverpool.

Det ser unægtelig ud som om, at Chido Obi er klar til at blive matchet på et endnu højere niveau, og det kan da også kun få for langsomt, mener journalisten Jeorge Bird, der udelukkende beskæftiger sig med Arsenals talenthold.

Han vil have danskeren forfremmet til Arsenals U21-hold.

- Med sin højde, styrke, fart, teknik og færdigheder foran mål, besidder Obi kvaliteterne, som man skal have for at gøre en forskel på U21-niveau, skriver Jeorge Bird og fortsætter:

- Det er værd at huske, at det tog Chido Obi lidt tid at tilpasse sig U18, før han for alvor foldede sig ud. Derfor skal man også være tålmodighed med ham på U21-niveau, men han vil helt sikkert være klar til at vise, at han kan begå sig.

Chido Obi vil på U21
Arsenals U21-mandskab møder Liverpool på søndag, og derefter venter et slutspil, hvor mesterskabet skal afgøres. Chido Obi vil altså for alvor blive kastet for løverne, hvis han forfremmes allerede inden sommerferien.

At spille for The Gunners' U21 er netop Chido Obis ambition på den korte bane. Det fastslog den danske himmelstormer i et interview med Tipsbladet i sidste måned.

- Mit mål er at komme på U21-holdet og være der en enkelt sæson eller to og så derfra komme på førsteholdet i stedet for at blive udlejet, sagde Chido Obi.

Chido Obi fylder 17 år til november.