Foto: Jan Christensen/Getty Images
Generelle

Dansk træner har afvist flere tilbud

Mads Lyng har stået uden job siden bruddet med AC Horsens, men han drømmer stort og har derfor sagt nej til flere tilbud.

Der var stor ståhej, da Mads Lyng og AC Horsens kappede båndene tidligere på året. 

Lyng, der havde mange år på bagen som assistenttræner i klubben, var skuffet over ikke at have fået chancen som cheftræner efter afskeden med Jens Berthel Askou. Det fik han ikke, og siden september har Lyng været ledig på markedet. 

Det er han stadig den dag i dag, og han går og venter på særligt to typer af jobs. Det slår han fast over for Tipsbladet.

- Jeg har valgt lige nu primært at kigge i Danmark. Det, jeg tænker, kunne være mest interessant er et cheftrænerjob i NordicBet Liga eller et assistenttrænerjob i Superligaen. Det er mit ønskescenarie.

- Et cheftrænerjob i 1. division er ikke at komme tilbage, det vil være en ny chance for at prøve det her med at være cheftræner af og komme i gang med det, siger han. 

Han understreger, at begge slags jobs kan være lige interessant, bare projektet er det rigtige. 

Sagt nej til Færøerne
Faktisk har han allerede haft flere tilbud på hånden, men dem har han vendt tommeltotten ned til. 

- Der har været nogle jobs, der har været åbne henad vejen, og der har jeg været lidt med, men det er ikke blevet til noget. Der er rigtig mange på Færøerne, der vil have mig, men det har jeg sagt nej til.

- Dels rent familiemæssigt er det ikke aktuelt at rejse til Færøerne nu. Dels ved jeg ikke, hvor det stiller mig at tage til Færøerne nu. Mange trænere har taget den tur, og nogle er lykkes bedre end andre med at komme tilbage til Danmark på en hylde, man synes er spændende.

- Det vigtige for mig er at se, om jeg kan tage det rigtige job, når det kommer, men også vælge det fra, som ikke føles som det rigtige nu her. Så kan det tage den tid, det tager, konstaterer han. 


Mads Lyng var i mange år på trænerbænken i Superligaen for AC Horsens. Foto: Jan Christensen/Getty Images.

De næste måneder bliver rigtig interessante for den 40-årige tidligere AC Horsens-assistent. Klubberne holder vinterpause, og det er traditionelt et af de bedste tidspunkter, hvis man skal lave ændringer på trænerposten eller i staben. 

Og skulle nogen se Mads Lyngs vej, så vil de få en topmotiveret træner ind, som ikke har ligget på sofaen de seneste måneder.

- Jeg forsøger at se en masse fodboldkampe for at holde mig skarp og for at komme ud og snakke med nogle af de mennesker, jeg kender, i miljøet. 

- Det kribler i fingrene og at komme ud på banen igen, selv om det er pisse koldt, og der er sne. Man har lyst til at stå nede på den bane, når man sidder og ser en Superligakamp.

Mads Lyng har primært erfaring som assistenttræner, men han nåede faktisk også at være midlertidig cheftræner i AC Horsens i en periode. Dermed er det altså ikke noget, som er helt uvant for ham.