• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

- Danske spillere taler meget og tror de er smarte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Lyngby BK-midtbanespiller har fundet sig godt til rette i Polen, hvor han ser visse forskelle mellem ydmygheden blandt danske og polske fodboldspillere.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Sidste sommer fik Mathias Hebo Rasmussen drømmen om et udlandsskifte realiseret efter en flot sæson i Lyngby BK.

Han skiftede til polske Cracovia, hvor han efter en svær efterårssæson udviklede sig til en af holdets profiler i løbet af foråret. Det skyldtes blandt andet et trænerskifte.

- Jeg kan godt lide den måde, som han [Jacek Zieliński, red.] og hans stab tænker spillet på, de er gearet til at spille fodbold, hvilket passer mig godt, siger Mathias Hebo Rasmussen til Interia.

Mathias Hebo Rasmussen bliver 27 i år, og fortæller også, at han ikke længere føler sig som en vårhare længere. Derfor bruger han også noget af sin erfaring til at lære fra sig.

- Jeg har været i professionel fodbold i lang tid og jeg forsøger at give det videre. For eksempel gør jeg det med Karol Knap, fordi vi spiller samme position, siger han, og fortsætter.

- Vi har mange unge spillere, som ikke er bange for at spørge, og så lytter de også. I Danmark er unge fodboldspillere meget smarte, de taler for meget og tror, at de er klogere. Her er de mere ydmyge, arbejder hårdt og de beklager sig ikke.

I sin første sæson i Polen endte Cracovia på niendepladsen i Ekstraklasa, som er landets bedste række. Den danske midtbanedynamo bidrog med flere gode præstationer særligt i løbet af foråret.

Det er ikke kun på banen, at danskeren er faldet til. Han fortæller også, at han er ved at kunne begå sig på polsk, og så er hans søn altid iført den rød-og-hvid-stribede Cracovia-trøje, når de bevæger sig ud i byen.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.