• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den skadesplagede danske midtbanespiller, Brian Nielsen, bliver i den amerikanske MLS-klub New York Red Bulls et halvt år mere.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Da Brian Nielsen i april 2010 forlod den daværende Vejle Boldklub til fordel for et eventyr i udlandet, fik midtbanespilleren en efter danske forhold ganske særpræget kontrakt. Nielsen blev således købt af læskedrikgiganten Red Bull, der ejer fodboldklubber overalt i verden.

Den teknisk stærke midtbanespiller skulle som udgangspunkt deles mellem firmaets to største klubber, østrigske Red Bull Salzburg og amerikanske New York Red Bulls, men i første omgang røg Nielsen vestpå. Her fik han sin første sæson ødelagt af en skade, men alligevel besluttede Red Bull for godt et år siden at give danskeren en ny to-årig kontrakt med udløb den 31. december 2012.

Den aftale betyder, at Brian Nielsen er ejet af firmaet Red Bull et år endnu, mens hans aftale med klubben New York Red Bulls, der har den tidligere FCK-helt Hans Backe i cheftrænerstolen, udløb for to uger siden. Her skulle det derfor besluttes, om Brian Nielsen bliver i New York, skifter til Red Bull Salzburg - eller til en helt tredje klub.

Da Nielsen også i den forgange sæson var hårdt plaget af skader og blot fik fem minutters spilletid i MLS, var det imidlertid en svær beslutning for Backe og resten af ledelsen i New York, hvorvidt danskeren skulle have sin lejekontrakt forlænget eller ej. Nu har amerikanerne imidlertid besluttet sig, og det har resulteret i gode nyheder for den hårdt prøvede dansker.

- Brian bliver i New York. New York Red Bulls har forlænget hans lejeaftale med et halvt år, fortæller Brian Nielsens agent, Kim Wacker, til tipsbladet.dk.

- Han har den her skadeshistorik, og derfor vil de gerne se ham et halvt år  mere. Det er Brian naturligvis meget glad for, og nu håber han bare, at han kan komme op i gear. Nu får han for første gang en hel vinteropstart til at få formen på plads, fortsætter Kim Wacker.

Dermed har Brian Nielsen den nærmeste fremtid på plads. Men til sommer venter usikkerheden igen på midtbanespilleren, der i løbet af 21 måneder i New York blot har spillet tre førsteholdskampe i selskab med Thierry Henry og klubbens øvrige profiler.