Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker vil væk fra kaos: Hvad jeg havde frygtet

Luka Racic har haft en turbulent tid i græske Volos NPS, og nu kan han skifte gratis, siger Racic til Tipsbladet. Alt, hvad han havde frygtet ved Grækenland, har han oplevet.

Noget af et kaos.

Der er ikke mange danske spillere i græsk fodbold, men den tidligere Brentford-spiller Luka Racic er dog en af de få, da han er en del af Volos NPS i den bedste række.

Alt det man regner med og frygter i Grækenland, det passer.

Luka Racic
Volos NPS-spiller

Opholdet i den græske klub har dog langt fra været en dans på roser for den tidligere Sønderjyske-spiller.

Racic fortæller nemlig i et interview med Tipsbladet, at han har oplevet lidt af hvert.

- Det har været meget vildt for at sige det mildt. Alt det man regner med og frygter i Grækenland, det passer. Det har været vildt, men det har også været sjovt og udfordrende. Man skal dog tænke over, hvad man er støbt af, inden man tager derned.

Har du lyst til at fortælle, hvad du har oplevet?

- Nej, ikke lige nu. Jeg vil gerne komme med udtalelser, men jeg er stadig ansat af klubben. Lige nu har jeg ikke et behov for det.

Spilletiden har været begrænset for danskeren, og han er ked af, at han ikke har fået chancen. Det er blot blevet til otte kampe for Racic i den græske trøje.

- Jeg blev ramt af endnu et uheldigt trænerskifte, så det gik ikke som planlagt. Nu har jeg oplevet det en del gange, og så tog jeg ikke lige så hårdt på det den her gang. Jeg er selvfølgelig irriteret og ærgerlig over, at jeg ikke har spillet hver eneste kamp. Da jeg endelig kom i form, kom der en ny træner, hvilket jeg er ærgerlig over.

Racic fik en sjælden mulighed for at vise sig frem mod den græske storklub Olympiakos i marts, men det gik ikke som håbet.

- Den nye træner undskyldte også til mig for de manglende chancer, og han er en super flink fyr. Han sagde, at jeg fik min chance mod Olympiakos på udebane, hvor vi fik rødt kort efter fire minutter.

- Det var måske ikke lige min chance. Sådan er branchen. Man får ikke chancer hele tiden. Man kan ikke styre, hvad der sker. Det er uheldigt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Volos NPS

Har sat agent på arbejde
Forsvareren fortæller, at han gerne vil væk i sommerens transfervindue, men der er dog en mulighed for, at han bliver i den græske klub.

- Jeg er lidt åben for det hele. Jeg vil ikke gå for enhver pris, men da jeg har lavet en aftale med klubben om, at jeg kan gå gratis i det her transfervindue, synes jeg, at det er spændende, om der er andre muligheder. Indtil der kommer noget, ved jeg, at jeg skal være der d. 26. og kæmpe for en plads.

Racic fortæller, at flere udenlandske klubber har lagt følere ud på ham, men det er en stor prioritet for ham at komme til et mere roligt fodboldland end Grækenland.

- Jeg har ikke noget behov for at komme tilbage til Danmark. Nu har jeg måske behov for et mere stabilt land, hvor der er styr på tingene.

- Det kan dog lige så godt være Danmark som et andet land. Jeg har daglig kontakt til min agent. Hver gang, at der er noget, der rykker på sig, så vil jeg lytte til, hvad der er af muligheder.

Oplevelserne i Grækenland har dog været meget udviklende på det personlige plan for 25-årige Racic.

- Jeg har været god til at arbejde med mig selv, og jeg er kun blevet påvirket af de ting, som jeg kan kontrollere. Det, som jeg ikke kan kontrollere, har jeg lukket lidt ude. Jeg har lært at være meget fokuseret på at spille fodbold og træne, siger Luca Racic til Tipsbladet.

Racic kom til Volos NPS fra kroatiske Slaven Belupo i januar.

Danskeren kan også skrive FCK, Brentford, HB Køge og Sønderjyske på cv’et.

Volos NPS er nummer 13 i den bedste række.