Video : Tipsbladet
Generelle

Danskerklub overlevede trods 311 dage under stregen: Det var vildt, mand

Barnsley med Mads Juel Andersen på holdet jublede som vilde, da de slog Brentford. Alligevel måtte de vente knap to uger på at få at vide, om de overlevede i rækken.

Mens de mange danskere i Brentford bukkede nakkerne i skuffelse, jublede Mads Juel Andersen og hans holdkammerater i Barnsley, som om de var rykket op i Premier League - og ikke, som tilfældet egentlig var, havde frataget Brentford muligheden for det.

Det undrede en lang række danske tv-seere, der kunne konstatere, at Barnsley stadig havde ét point op til Birmingham City og dermed sluttede sæsonen under nedrykningsstregen. Så hvorfor gik spillerne så amok over sejrsmålet i overtiden?

Fordi de vidste, at Wigans pointstraf måske ville blive stadfæstet, og hvis den gjorde, ville Barnsley overleve alligevel. Så Juel Andersen og co. gav den gas.

- Det var det, vi håbede på. Vi vidste jo ikke noget om det. Vi vidste bare, at vi skulle vinde den kamp for at have en chance for at overleve. Jeg vidste jo ikke, hvad der stod i de andre kampe, men når man kunne se, at de gik så meget amok, så hoppede man med på den. Det var vildt, mand, siger den tidligere Horsens- og Brøndby-spiller til tipsbladet.dk.

- Det betød meget for fansene og betød meget for klubben. Der var sindssygt mange penge på spil. For os spillere var der også en masse på spil. Jeg vil ikke være respektløs over for League One, men man vil hellere spille i the Championship, hvor man møder større klubber på stadioner, og man står over for bedre spillere og så videre.

Læs også:Bekræftet: Wigan rykker ud af Championship - Barnsley bliver

Til gengæld forpurrede Mads Juel Andersen og co. Brentfords chancer for at rykke direkte op i Premier League. Danskerklubben ville ellers have taget turen, hvis den havde vundet over Barnsley.

Juel Andersen spillede sammen med Christian Nørgaard og blev trænet af Thomas Frank i Brøndby, så han talte med dem før kampen. Bagefter holdt han sig dog på afstand af de skuffede modstandere.

- Vores energier var to helt forskellige steder. Jeg var helt høj på energi, og de var vist et andet sted, som han siger.

Barnsley manglede dog stadig en afklaring på, om holdets fejring var berettiget. Det tog næsten to uger, før der faldt dom i Wigans appelsag, men heldigvis for Mads Juel Andersen og Barnsley stod den oprindelige straf ved magt: Wigan blev fratrukket 12 point og måtte dermed rykke ned.

Juel Andersen havde ikke selv set nyheden, før lykønskningerne begyndte at strømme ind.

Læs også:Nyt håb for Wigan: Kan betyde nedrykning for danskerklub

- Jeg fik selvfølgelig en masse sms'er fra familien og venner. De havde set det før mig, og nogle havde fulgt med, da det blev offentliggjort. Men der gik kun ti minutter, før jeg også vidste det, fortæller danskeren med et grin.

311 dage under nedrykningsstregen
Lige så glædelig nyheden var for ham, var skæbnen hård ved Wigan-spillerne. De havde rent sportsligt spillet sig til overlevelse, men måtte altså en tur ned, fordi klubben ikke havde styr på økonomien.

Det stak dog ingen skår i Mads Juel Andersens glæde og lettelse. Især fordi han og Barnsley har kæmpet så hårdt og ligget under nedrykningsstregen fra 15. september, helt til Clark Oduor scorede til 2-1 i overtiden mod Brentford på sidste spilledag. I alt ti måneder under maksimalt pres.

- Det er hårdt, specielt mentalt, siger han om følelsen af hele tiden at være på bagkant og jagte de andre hold.

- Vi har fandeme kæmpet for det hele sæson. Vi lå 311 dage under stregen. Så var vi lidt heldige med det sidste, men vi gjorde det også godt i de sidste ni kampe (15 point, red.). 

Mads Juel Andersen har dog ikke mere tid til at lade batterierne op. De er allerede tilbage i træning og rejst på træningslejr på det engelske fodboldforbunds store anlæg St. George's Park. Sæsonen begynder den 12. september.

Læs også:Dansker kæmper for overlevelse i Championship: Kastet for løverne

Læs også:Brentford-skuffelse gav AC Horsens mulighed for at leje FCM’er

Læs også:Marcondes om misset oprykning: Jeg havde mareridt i tre dage i træk