Video : Tipsbladet
Generelle

Danskers vilde 2023: Det er gået hurtigt

Adam Daghim har haft et stort år, der blandt andet har budt på et stort skifte. Nu jagter han gennembruddet i Champions League-klubben RB Salzburg.

2023 har været et stort år for Adam Daghim.

Da året startede, havde han kun spillet ganske få minutters seniorfodbold i AGF, og han havde desuden ikke repræsenteret Danmark på nogen ungdomslandshold.

Nu er tingene lidt anderledes.

18-årige Adam Daghim blev i sommer solgt for mere end 20 millioner kroner til RB Salzburg, der fluks udlejede ham til deres de facto andethold FC Liefering i den næstbedste østrigske række. Her er den unge dansker fast mand og har leveret et mål og tre oplæg i otte ligakampe, mens han desuden har scoret tre gange for RB Salzburg i ungdommens svar på Champions League, Youth League.

Og så er han endvidere blevet en fast bestanddel af U19-landsholdet, som han lige nu er samlet med i Frankrig forud for tre EM-kvalifikationskampe.

- Det hele er gået hurtigt. Det er stort at skifte til en helt anden klub, men det er bare en rigtig god følelse, siger Adam Daghim til Tipsbladet og fortæller, at det store prisskilt ikke fylder synderligt:

- Det er ikke så meget, jeg tænker over det for at være ærlig. Jeg føler ikke rigtig, det er så meget i forhold til branchen. Det vil jeg ikke tænke så meget over, for lige nu vil jeg bare gerne spille fodbold.

I RB Salzburg er der efterhånden en mindre danskerkoloni. På klubbens førstehold er nemlig Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup, som Adam Daghim også ses med.

Dog spiller de ikke sammen, for den unge angriber er i FC Liefering, mens de to andre er på førsteholdet i Salzburg. Men målet er, at de allerede i næste sæson skal være holdkammerater. 

- Lige her i starten er det at komme på førsteholdet, spille fodbold der og få minutter i Champions League. Det er målet i øjeblikket. Lige nu er jeg på lån (i FC Liefering, red.) i et år, og så afhænger det af, hvordan min udvikling går. Hvis det går som det skal, skal jeg tilbage til næste sæson, siger U19-landsholdsspilleren.

Og indtil videre? Ja, der går det ganske fint.

- Jeg vil sige, at det går godt i Youth League med Salzburg, men med FC Liefering er vi fjerdesidst, og det går ikke ligefrem perfekt for holdet der, men vi tror på overlevelse. Ellers går det ret godt.

- Jeg har fået mange minutter og har fine statistikker, så det har været fint, siger Adam Daghim. 

Over den kommende uges tid venter tre U19-landskampe for Salzburg-talentet og de øvrige danske talenter. Derefter skal han tilbage til Østrig, hvor FC Liefering skal kæmpe for at flere point på kontoen i den næstbedste østrigske række.