• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

UEFA-læge beklager Christian Eriksen-interview

Foto: Getty Images

DBU har rettet kritik mod UEFA, efter at en tysk læge gav interview om behandlingen af Christian Eriksen i Parken og videreformidlede følsomme oplysninger. Lægen undskylder nu.

Af clbold.dk

Ikke mange dage efter at Christian Eriksen kollapsede i EM-kampen mellem Danmark og Finland kunne man via flere danske medier læse et interview med den tyske læge Jens Kleinefeld, der var med til at redde Eriksen i Parken.

Kleinefeld er ikke en del af den danske lægestab omkring landsholdet, men er ansat som en del af UEFA's lægestab. I interviewet fortalte den tyske læge om redningsarbejdet og meddelte blandt andet, at Christian Eriksen efter at være kommet til bevidsthed som det første sagde noget i retning af: "For fanden, jeg er kun 29 år gammel."

Og det får nu DBU til at kritisere UEFA. De detaljer burde nemlig ikke blive delt med offfentligheden, siger kommunikationschef i DBU Jakob Høyer i Presselogen på TV 2 News.

- Det er problematisk, at vi har medlemmer af UEFA's medicinske stab, og ikke en del af vores stab, som udtaler sig om det her. Vi har sagt til UEFA, at det ikke er hensigtsmæssigt, at vi skal se noget gengivet på den her måde, siger Høyer, der også pointerer, at Christian Eriksen ikke har godkendt, at citatet kunne bringes. 

Jens Kleinefeld beklager nu interviewet over for TV 2 og undskylder for at have viderebragt de følsomme oplysninger.

- Det var ikke min hensigt at tale om Christian Eriksen, og det var kun min hensigt at tale om, hvor vigtigt arbejdet med genoplivning er, siger Jens Kleinefeld, der ofte arbejder som dopingkontroller ved større sportsbegivenheder, men som også er specialist i intensivbehandling og akutmedicin.

Christian Eriksen blev fredag udskrevet fra Rigshospitalet. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020