• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Derfor spekulerer medie i Mohamed Daramy-skifte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der var massivt opbud blandt internationale scouts til Danmarks U21-kamp mod Kroatien. Nu spekulerer engelsk medie i, hvorfor lige netop Mohamed Daramy skulle være interessant i Skotland.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Danmarks U21-landshold måtte gå slukørede fra banen tirsdag aften efter nederlaget til Kroatien om en plads ved EM næste år.

Kampen gik den fulde distance, da der skulle forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, før Kroatien kunne sikre sig billetten til deltagelse ved U21-EM næste sommer.

Selvom resultatet var skuffende set med danske briller, så var de mange ekstra minutter guf for de mange scouts, der var til stede på stadion i Vejle. De fik således maksimal tid til at kigge nærmere på banens talenter.

Blandt de repræsenterede klubber var skotske Rangers. Derfor har det engelske medie Daily Record spekuleret i, hvilken spiller som cheftræner Giovanni van Bronckhorst holder et ekstra øje med.

Her peger mediet på Mohamed Daramy, der er udlejet til FC København fra AFC Ajax. Der er en helt særlig årsag til, at Daily Record spekulerer i, at Rangers har lige netop ham på radaren.

Ifølge mediet skyldes det forbindelsen mellem Mohamed Daramy og Rangers assistenttræner Dave Vos, som kender den danske kantspiller fra hans første tid i Ajax, hvor Vos arbejde på ungdomsholdene i den hollandske storklub.

De to havde et sundt samarbejde i Ajax, og ifølge Daily Record er det gennem ham, at et skifte for Mohamed Daramy kan komme i stand.

Daily Record spår, at Mohamed Daramy kunne blive en solid udfordrer og på sigt afløser for Ryan Kent på venstrekanten. Kent har kontraktudløb næste sommer.

Mohamed Daramy har fået en svingende start på lejeopholdet i FC København, hvor en skade har påvirket hans form. Han er så småt ved at være tilbage i omdrejninger, og kom således også på tavlen inden landsholdsterminen.

Han er på kontrakt i AFC Ajax frem til 2026. De købte ham sidste sommer for et stort millionbeløb i FCK, men indtil videre har han ikke fået sit gennembrud i Æresdivisionen.