• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mads Bye Marboe

Duelund er skadesfri: Dette er min chance

Foto: Getty Images

Mikkel Duelund går benhårdt efter en plads på Dynamo Kiev-holdet i den kommende sæson.

Af Mads Bye Marboe

Mikkel Duelund skiftede i 2018 fra FC Midtjylland til Dynamo Kiev, men kantspilleren har indtil videre fået sin tid i den ukrainske hovedstad ødelagt af skader. I løbet af de to sæsoner er det blevet til blot 22 kampe, tre mål og et enkelt oplæg.

Men nu er bedre tider i sigte for den 23-årige dansker.

Duelund er blevet sine skader kvit, og han åbnede scoringen, da Dynamo Kiev fredag vandt 3-0 over Veres i en træningskamp.

- Nu er jeg i bedring. Jeg har det godt, men er samtidig lidt træt. Inden kampen i går havde vi også en morgentræning. Vores fysiske tilstand bliver gradvist bedre, fortæller Duelund til klubbens hjemmeside og fortsætter:

Læs også:Alle lande holder fast i EM-værtskab: Kalenderen bliver den samme

- Jeg synes, at man i gårsdagens kamp kunne se, at vi allerede inden sæsonstart ser fysisk stærke ud. Selvfølgelig skal vi også arbejde på spillet, men det har vi tid til. Der er to ugers forberedelse endnu, og jeg tror, at vi går ind til den første kamp i fremragende form.

Dynamo Kiev er godt besat på de offensive midtbanepladser, men det motiverer blot Duelund til at kæmpe endnu hårdere.

- Ja, selvfølgelig. Det giver en sund konkurrende - og ikke kun for midtbanespillerne. Alle spillere skal leve op til deres bedste og hjælpe holdet. Vi har fået en ny træner og trænerstab, så hver eneste spiller forsøger at bevise sit værd. Alt er på plads for dette.

Selv går Duelund altså også efter at bevise, at det er ham, der skal være en del af cheftræner Mircea Lucescus startopstilling.

Læs også:Duelund skal have 74-årig trænerlegende i Dynamo Kiev

- Først og fremmest kan jeg sige om mig selv og mine personlige mål, at jeg er i en fase i min karriere, hvor jeg stadig er en ung spiller, men hvor jeg også har fået en del erfaring. Jeg vil spille fodbold, og jeg vil spille for Dynamo. Jeg synes, at jeg har forbedret mig meget, siden jeg kom hertil.

- Tidligere har skader forhindret mig i at kæmpe om en plads på holdet, men nu har situationen ændret sig. Jeg er blevet markant bedre, og dette er min chance for at bevise, at jeg er god nok til at spille.

Mikkel Duelund er på kontrakt i Dynamo Kiev indtil sommeren 2023.

Læs også:Ung FCM-spiller sammenlignes med Jamie Vardy

Læs også:Medie: Samuel Mraz på vej til polsk klub

Læs også:Parken-nedjustering får ingen betydning for Solbakkens budget

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus