• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Efter prøvetræning i MLS-klub: Dansker satser på kontrakt i Europa

Foto: Getty Images

Alexander Brems ville gerne være professionel i USA, men de færreste hold har plads til endnu en udlænding. Derfor satser han nu på en kontrakt i Europa og har allerede linet et par prøvetræninger op.

Af Anders Dehn

Alexander Brems er stadig i USA, selv om han nu sigter mod en karriere i Europa. Han havde ellers overvejet at rejse hjem til Danmark, men som han siger med et grin:

- Så gik jeg uden for døren her i Los Angeles, og der var 22 grader.

Går alt som den fynske målmand håber, nærmer han sig dog vore breddegrader i den kommende tid. For selv om han blev kåret til Åres Spiller i sin college-række, er pladserne i MLS-trupperne svære at få, fordi kluberne må have et begrænset antal udlændinge.

I december var han ellers til prøvetræning hos MLS-klubben San Jose Earthquakes og Reno FC fra den næstbedste række, USL. 

- Efter jeg blev årets spiller, har jeg snakket med forskellige agenter, og nu afventer jeg situationen. Problemet er, at i MLS og USL må de have syv internationale spillere på deres hold, og det er ikke tit, de vælger en målmand til de pladser, siger Alexander Brems til tipsbladet.dk.

Læs også:Dansker kan få stort skifte i USA i dag: Det er knald eller fald lige nu

- Derfor går jeg nu med tanker om at tage hjem til Europa, og jeg snakker også med et par agenter, som har prøvetræninger klar i Sverige, Nordirland og nogle måske nogle andre steder.

23-årige Alexander Brems rejste til USA for tre et halvt år siden for at gå på college. Eller rettere: for at spille fodbold på college. På den måde kunne han få en uddannelse, samtidig med at han levede, trænede og spillede som professionel.

Hans storebror havde også været på college, og Brems fik hverken det optimale ud af sine studier på universitetet eller sin karriere i Næsby Boldklub. 

- Jeg kunne fokusere 100 procent på fodbold og samtidig få en bachelor. Jeg kom fra bænken i Næsby i 2. division, og jeg vidste, at hvis der skulle ske noget med min fodbold, skulle det være noget andet, siger Brems.

- Fodbold har altid været drengedrømmen, så det var mest for fodbold og så studie ved siden af. Det var bare en optimal måde at gøre det på. Jeg kender mange herovre, som gør det rigtig godt i fodbold og rigtig godt i skolen, fordi de har sat det op, så man kan det.

Læs også:Dansk spiller draftet i MLS i første runde

På først Mercyhurst University i Pennsylvania og siden Cal State University i LA - hvor der var bedre vejr, højere niveau på banen og fuldt betalt opholdt - har Alexander Brems fået oplevelser og venner for livet.

Han har boet, læst eller spillet sammen med folk fra Mexico, Brasilien, Trinidad & Tobago og selvfølgelig USA. Og så har han fået træning under forhold, som ikke tåler nogen sammenligning med, hvad han havde fået i Næsby.

- Vi havde fem trænere kun for det her hold: en målmandstræner, cheftræner, assistenttræner og to andre assistenttrænere, som hjælper på deltid. Jeg har været i Næsby, hvor vi havde en fys, og det var det, fortæller Brems.

- Her havde vi også fysser med ud til træning, som stod og fyldte vand op. Det var lidt mærkeligt at komme over til. Jeg var vant til, at den yngste skulle tage vand med ud.

- I Næsby havde vi tre træninger i ugen på halvanden time plus kamp. Her trænede vi hver dag plus kamp og havde én fridag i ugen. Der bliver bare sat meget tid af til fodbold. Det virker meget professionelt.

Går det, som Alexander Brems håber, fortsætter tilværelsen som rigtig professionel. Måske ikke med 22 grader i januar, men til gengæld tættere på Danmark.

Læs også:Endnu en dansker draftet: Tidligere Lyngby-talent til MLS-klub

Læs også:Dansk offensivspiller fortsætter karrieren i MLS

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Superliga

Mere Superliga

Fokus