• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Nicki Bille Nielsen var netop ved at flytte fra de faste spisetider hjemme hos mor i Vigerslev, da det nedpakkede drengeværelse i al hast blev omdirigeret fra begynderlejligheden i Godthåbsvejkvarteret til en by så langt mod syd i Italien, at Valletta er nærmeste hovedstad. KASPER STEENBACH besøgte en 18-årig københavner, der for mindre end et halvt år siden kæmpede for en stamplads i Frem, men som nu bor i selv samme opgang i Reggio Calabria, hvor Andrea Pirlo og Shunsuke Nakamura før ham drømte om VM-trofæer og Champions League-scoringer

Af SAXoPRESS

DET KAN GODT VÆRE, at han ikke lige har fået tømt kattebakken, griner han forlegent, da han læner sig frem, så nøglen i halssnoren kan nå låsen. En døråbning senere kan forglemmelsen bekræftes uden nærmere inspektion, og mens gerningskillingen piler over marmorgulvet i entreen med en forskrækket snerren, sjosker lejlighedens nyindflytter lettere desorienteret ind i soveværelset for at skrue ned for det fjernsyn, han må have glemt alt om, da han begav sig til træning tidligere på dagen.

18-årige Nicki Bille Nielsen er flyttet hjemmefra, og der er rigeligt at holde styr på i ugen op til højtiden, selv om Malou, hans jævnaldrende kæreste, der er rejst i forvejen på juleferie i Danmark, øjensynligt har spenderet en del energi på at minde ham om, hvor enkle gøremålene egentlig er. "Brug mig!" står der på en hvid seddel, der er tapet fast på støvsugeren, ligesom beskeder som "Tøm mig!" og "Sluk mig!" er hæftet på henholdsvis skraldespanden og fjernsynet. Vigerslev-drengen klør sig i plysfrisuren med det tjavsede nakkehår og smiler igen undseeligt, da han kigger rundt på alle påmindelserne i køkkenet.

"Jeg er heller ikke så god til sådan noget med at købe ind. Jeg bruger en masse penge, fordi jeg kun kan finde ud af at købe ind til en dag ad gangen. Jeg er hele tiden nede i supermarkedet, synes jeg."

Han viser ud på altanen og udsigten til Etna på den anden side af Messinastrædet og fortæller, at både Pirlo og Nakamura har boet i sammen opgang, før de blev gode nok til at spille VM-finale for Italien og score afgørende frisparksmål for Celtic i Champions League.

"Jeg har fået at vide, at Nakamura kunne se japansk tv, mens han boede her, så det er lidt mærkeligt, at vi ikke kan få installeret Viasat. Min stedfar var nede at kigge på det, men vi bor åbenbart lige uden for grænsen for, hvad parabolen kan klare," konstaterer han stille, som om det blot er en af de mange omstændigheder, som er givne i hans nye liv, og som alene i den seneste uge ligeledes har materialiseret sig som en bøde for at tale i mobiltelefon i omklædningsrummet og en reprimande fra klubben efter et besøg i en lokal spillekiosk.

"Spillere må ikke oddse her i Italien. Man kan få karantæne i et år, så det var de ikke så glade for. Men det er ellers en god klub, og jeg kan godt lide træneren. Min kæreste har lidt hjemve, men ellers har vi det godt."

Hotel Prøvetræning

At Nicki Bille Nielsen overhovedet kunne trille sin mintgrønne Fiat Punto ind på træningsanlægget Centro Sportivo S. Agata et par timer tidligere denne småregnende sidste mandag formiddag inden jul blev afgjort i løbet af et hektisk døgn i slutningen af august i år.

Offensivspilleren, der var 17 år, da han debuterede på divisionsholdet i Frem, havde i et stykke tid haft svært ved at vinde en fast plads på Valby-holdet, og han var taget til en uges prøvetræning i Portsmouth, da han efter to dage blev kaldt hjem af spilleragenten Ivan Juric. Det var dagen før, at transfervinduet lukkede, og beskeden var, at Serie A-klubben Reggina, der havde fulgt ham over en længere periode, ville skrive kontrakt med ham.

"Min agent sad hele natten og forhandlede på et hotel i Milano. Lige pludselig om morgenen ringede han og sagde, at der nu var et godt tilbud, og at hvis jeg havde lyst til at skifte, skulle jeg komme derned med det næste fly," fortæller han.

Nicki Bille Nielsen rejste straks af sted med Frems sportsdirektør Leif Martinsen.

"Jeg vidste ikke, om jeg skulle blive der, og det hele gik så hurtigt, at jeg bare pakkede alt, hvad jeg havde, ned i en kuffert. Da vi kom til Milano, var min kuffert blevet væk, og så sagde jeg, at de skulle sende den videre til Reggio Calabria," griner han.

"Men efter jeg havde skrevet under, fandt jeg ud, at jeg først skulle derned efter to uger, fordi jeg skulle med landsholdet, og nu havde jeg hverken støvler eller noget."

Nicki Bille Nielsen fik sin bagage igen, og ikke lang tid senere fik han også sin debut i en Coppa Italia-kamp mod Chievo – og med en scoring til følge - for en klub, der har en klar overlevelsesstrategi. Da danskeren ruller lejebilen rundt på anlægget, mens han vinker belevent til de modkørende og nikker ud mod træningsbanerne, der løber langs Tito Menniti-lufthavnens landingsbane, er en benovet, akneplaget yngling netop steget ud af en bulet Toyota Yaris med klublogo foran kontoret. Kuffertmærket melder om slovensk startdestination, fysikken om hovedstødsstærk forsvarsspiller.

"Jeg tror nok, at der er spillere til prøvetræning hver uge. I sidste uge var der fire danskere – blandt andet én, der hedder Emmanuel, som jeg spillede med i Frem, men som nu er i Ølstykke. Og derovre," siger han og peger ud af sideruden, "ligger kollegiet, hvor en af mine venner bor. Han er fra Newcastle, og hvis han får forlænget sin kontrakt til sommer, kommer hans kæreste også herned og bor, for så skal klubben finde en lejlighed til ham i byen. Man må kun bo på kollegiet, til man er 18."

Han er et par minutter senere på vej ind mod den lange, brede hovedgade Corso Garibaldi, da han konkluderer, at Reggina er en god klub for unge spillere.

"Man får chancen, og så sælger de en videre, hvis man er god nok. Jeg ved, at Roma har været ude efter Mesto, og Bianchi ryger nok også snart. De er begge 23, tror jeg."

Hjemve på underarmen

Havde Nicki Bille Nielsen også peget på Serie A-stillingen i dagens La Gazzetta dello Sport, kunne han for at finde Reggina Calcio med fordel have startet nedefra. Efter søndagens 0-1-nederlag til Sampdoria på hjemmebanen Stadio Oreste Granillo er holdet placeret på næstsidstepladsen, men med til historien hører, at klubben blev tildelt 15 minuspoint for sin part i Calciopoli. Straffen blev i ugen op til kampen nedsat til 11, og kun et forkert underkendt mål og to oversete straffespark hindrede ifølge hjemmepublikum Reggina i den sejr, der ville have løftet holdet over nedrykningsstregen for første gang i sæsonen.

"Jeg gik lige bag dommeren, da kampen var slut, så jeg var også ved at blive ramt af alle de ting, der blev kastet efter ham," fortæller Nicki Bille Nielsen, der sad på bænken i samtlige 90 minutter, hvor også Sampdoria-spilleren Bazzani blev overdænget med kasteskyts fra tilskuerpladserne.

"De er helt vilde. De kan godt overreagere. Når vi vinder, løfter de hinanden op, så de kan komme op over hegnet og løbe ind på banen. Efter at jeg havde scoret mod Chievo, løb de ind og flåede trøjen af mig," siger danskeren og ser stadig lidt skræmt ud.

Da han har spist sin lasagne, drukket sin cola og hilst på en tifoso på Bar Alampi på Viale Calabria, regner han lidt på, at han i hvert fald er med i truppen til onsdagens udekamp mod Chievo, eftersom holdet fik raget tre karantæner til sig i søndagens nederlag. Slutfacit bliver, at Missiroli nok får den ledige plads lige bag den forreste angriber, som danskeren ellers også spiller.

"Mit mål var også bare at få debut i løbet af det første år. De sagde i klubben, at hvis jeg blev ved sådan, som jeg startede, så ville jeg få debut efter to måneder, og det fik jeg så også. Nu har jeg været udtaget til syv-otte kampe, og mit næste mål er at komme lidt mere på banen."

Han beskriver sin teknik som en af sine forcer, men spilleren, der for godt ti år siden spillede på 5. miniput i KB, har lært at vælge sine driblinger med omhu under træner Walter Mazzarri.

"Jeg synes selv, at jeg har gode førsteberøringer, men jeg har fundet ud af, at de faktisk skal være perfekte, for at man skal kunne være med hernede. Træneren har sagt, at jeg skal drible lidt mindre. Der er nogle gange, hvor jeg lige tager en dribling for meget, men det har jeg forbedret rigtig meget, siden jeg kom herned. I Frem driblede alle til træning, og i starten tænkte jeg bare, at nu skulle jeg vise, hvad jeg kunne. Men jeg kunne godt mærke, at det var lidt sværere end hjemme i Frem."

Dagen efter lørdagens hjemmekamp mod Empoli kan Nicki Bille Nielsen rejse hjem på bevilget orlov til juleaften hos mormor og morfar i Greve og genforening med Malou, som han mødte til en afslutningsfest i Frem for lidt over to år siden, og som han overraskede med en ringforlovelse på hendes fødselsdag tidligere på året.

Beviset sidder på ringfingeren, som trommer på rattet til P. Diddy, da han sætter kursen mod dagens sidste faste programpunkt: Italienskundervisning i klubben.

Beviset på, at Malou ikke er den eneste i Reggio Calabria med hjemve, og at den øvrige familie også er med Nicki Bille Nielsen, selv om han er flyttet hjemmefra, sidder på højre underarm. En lokal tatovør er over flere etaper ved at gravere det "Nicki", han fik lavet på en charterferie i Bulgarien for to år siden, over med en række mønstre og arabiske tegn for "mor", "far", "brødre" og "søstre".

"Den bliver flot," siger han og roterer armen."

Han sagde i hvert fald, at han var den bedste tatovør i regionen."

Reggina – blandt andet uden den karantæneramte topscorer Rolando Bianchi og med Nicki Bille Nielsen på bænken i hele kampen - tabte 2-3 ude til Chievo onsdag aften. Holdet spiller sin sidste kamp inden jul lørdag 23. december hjemme mod Empoli.

DEN TREDJE DANSKER I SERIE A

Nicki Bille Nielsen

Født: 7. februar 1988.

Klubkarriere som ungdomsspiller: Hellas, Riggen, KB og Frem.

Uddannelse: HG

Debuterede som førsteårsynglingespiller på Frems divisionshold og opnåede 39 kampe og scorede fire mål

Fire U/18-landskampe, fire U/19-landskampe og to U/20-landskampe for Danmark

Solgt til Reggina Calcio i august 2006 på en kontrakt, der løber to år og ti måneder

Opnåede sin debut og hidtil eneste kamp i Serie A, da han efter 88 minutter blev skiftet ind i Regginas udekamp mod Inter 19. november i år. Har desuden spillet to hele kampe i Coppa Italia og scoret ét mål

Reggina Calcio

Stiftet som Unione Sportiva Reggio Calabria i 1914 og skiftede via SC Reggio, Reggio FBC, AS Reggina, SS La Dominante og AS Reggina navn til Reggina Calcio i 1986

Præsident: Pasquale Foti

Træner: Walter Mazzarri

Stadion: Stadio Oreste Granillo (27.763).

Rykkede op i Serie A for første gang i 1999. Rykkede ned to sæsoner senere, men svarede igen med en ny oprykning og har befundet sig i den bedste række siden

Dyreste indkøb: Emiliano Bonazzoli, 40 mio. kr. (Parma, 2003)

Dyreste salg: Bruno Cirillo, 50 mio. kr. (Inter, 2000)

Bedste placering: Nummer 10 i Serie A i 2004-05

Tidligere stjernespiller: Benito Carbone (1990-91), Simone Perrotta (1995-98), Cristiano Zanetti (1997-98), Andrea Pirlo (1999-00) og Shunsuke Nakamura (2002-05)

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus