Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Engelsk manager savner sin danske talisman

Foto: Getty Images

Philip Billing måtte se til fra tribunen, mens hans Bournemouth-mandskab tabte weekendes opgør mod Luton.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Bournemouth tabte et vigtigt slag i kampen om den direkte oprykning til Premier League i weekendens 2-3-nederlig til Luton. Danske Philip Billing så hele kampen fra tribunen, da han havde fået et slag under torsdagens træning, og dermed ikke var kampklar.

Herfra kunne han blandt andet se hans danske kollega Emiliano Marcondes reducere til 1-2, inden Morgan Rogers scorede sit første Bournemouth-mål til 2-2. Men det blev ikke til det ene point, da Luton i sjette tillægsminut hev sejren i land. Noget der frustrede holdets manager Scott Parker:

- De skulle bare tage den med ro. Tage temperaturen på kampen og indse hvilken retning spillet på banen bevægede sig hen imod. Når spillet ændrer sig, skal du hurtigt kunne se, hvad der er brug for, siger han til DorsetLive.

Premier League-bejlerne måtte undvære to af deres store profiler i Dominic Solanke og Philip Billing. Begge har evnen til at forstå spillets udvikling, hvorfor Scott Parker manglede specielt sin danske general:

- Han er et kæmpe tab. Phil (Philip Billing, red.) og Dominic Solanke har været en stor del af vores mål og vores offensive trussel, og vi savende virkelig Phil i dag, afgjort. Han er en stor del af det hele.

Den danske midtbanemand har i denne sæson noteret sig for otte mål og fem assist på tværs af alle turneringer. Derudover har han også udmærket sig ved at være vaccinenægter.