• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Kan ikke finde trofæet til Årets Pokalfighter: Ligger i norsk flyttekasse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Gustav Wikheim er kommet til at pakke vandrepokalen til Årets Pokalfighter væk, så nu ved han ikke, hvor den er. Derfor er der indkøbt en ny en af slagsen.

Af Anders Dehn

Han kan heldigvis selv grine af det, Gustav Wikheim. Han er den seneste af de i alt 64 vindere af Årets Pokalfighter, men den vandrepokal, man får overrakt, er blevet væk for ham. Så nu har foreningen, der uddeler prisen, købt en ny.

Det hele begyndte, kort efter FC Midtjylland vandt pokalturneringen i fjor. Klubben solgte Wikheim til Al Fateh i Saudi-Arabien, men hverken FCM eller spilleren var opmærksomme på, at trofæet var en vandrepokal, der skulle gå videre til Årets Pokalfighter 2020. Så Wikheim og kæresten pakkede den ned i en af deres mange flyttekasser.

- Jeg havde den i Danmark, men da jeg flyttede til Saudi-Arabien, flyttede min kæreste til Norge, og vi pakkede alle vores ting ned. Den ligger formentlig i bunden af en af kasserne, men jeg ved ikke, hvor den er, fortæller Gustav Wikheim til tipsbladet.dk.

Læs også:Gustav Wikheim er Årets Pokalfighter

Da Danske Sportsjournalister, som står for at uddele prisen, blev bekendt med situationen, blev de enige med Wikheim om, at det var for meget arbejde at skulle sætte gang i en eftersøgning på det lager, hvor mange af nordmandens ting er opmagasineret.

Så i stedet har foreningen indkøbt en ny, der med nød og næppe nåede frem inden onsdagens pokalfinale mellem AaB og SønderjyskE, hvor den skal uddeles for første gang.

- Jeg har virkelig gået og bidt negle og tjekket track and trace-nummeret fra GLS mange gange. Den kom heldigvis i går, hvor jeg kunne hente den hos min lokale pakkeshop, fortæller Martin Davidsen, der er bestyrelsesmedlem i Danske Sportsjournalister.

Læs også:FC Midtjylland sælger storprofilen Gustav Wikheim

Dermed er det trofæ, som Årets Pokalfighter vinder, helt nyt og næsten uberørt. Det er heller ikke indgraveret med tidligere års vindere endnu. Til gengæld får pokalfighterne fremover også en plakette til evigt eje og minde.

Gustav Wikheim kan omvendt beholde den gamle vandrepokal og, hvis han finder den frem igen, kan ihukomme en stor dag.

- Jeg kan huske, det var vældig stort at få den anerkendelse personligt. Det var generelt en stor dag for mig. Vi spillede i København i et fyldt Parken, og vi vandt, så det er en dag, man husker, siger Wikheim.

Trophies #mvp #cupgull

Et opslag delt af Gustav Mendonca Wikheim (@gustav.wikheim) den

Prisen som pokalfighter er blevet uddelt siden den allerførste pokalfinale i 1955, og den komplette liste over tidligere vindere findes her.

Det plejer at være Årets Sportsjournalist, der uddeler prisen, men det bliver det ikke i år, fordi arragementet, hvor kåringen af Årets Sportsjournalist skulle have fundet sted, blev udskudt på grund af coronakrisen. Derfor uddeler bestyrelsesmedlem i Danske Sportsjournalister Martin Davidsen prisen.

Han tager også Wikheims bortgemte pokal med et smil. Som han siger:

- Det er en uheldig sag, men det er ikke verdens undergang. Selv om vi gerne ville overrække den historiske pokal, er det æren og ikke trofæet, det handler om. Jeg håber, pokalfighteren bliver glad for at modtage pokalen alligevel – og at han husker at aflevere den tilbage, siger Martin Davidsen med et smil. 

Læs også:Se listen: Her er de 64 pokalfightere

Læs også:AaB-profil svarer SønderjyskE-scout: Jeg skal have fat i ham i aften

Læs også:SønderjyskE før pokalfinale: En sensation, hvis vi vinder

Superliga

Mere Superliga

Fokus