• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-profil svarer SønderjyskE-scout: Jeg skal have fat i ham i aften

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Søren Frederiksen er i dag scout for SønderjyskE, men også tidligere pokalvinder med AaB. Forud for finalen har han advaret mod Rasmus Thelander, der lige skal have en snak med sin gamle holdkammerat.

Af Anders Dehn

- Det er ganske nemt: Dæk (Rasmus) Thelander op på hjørnespark og pas på Patrick Kristensens indlæg,

Hvis der er nogen i SønderjyskE, der er kvalificeret til at sige noget om Rasmus Thelander, må det være Søren Frederiksen. Han er tidligere holdkammerat med AaB-stopperen, og han arbejder nu med scouting og analyse af SønderjyskE's modstandere. Han advarede altså om netop Thelander tidligere på dagen.

Frederiksen har også historien på sin side. Han scorede selv i finalen i 2014, da Thelander blev pokalfighter efter sine to scoringer.

Rasmus Thelander har ikke selv talt med Søren Frederiksen om den forestående kamp, men det skal han nu i lyset af hans tidligere holdkammerats udtalelser.

- Det tænker jeg, at jeg skal, for han er jo analytiker dernede, så det kunne være meget sjovt. Jeg tænker, jeg skal have fat i ham i aften, siger Thelander til tipsbladet.dk.

Læs også:SønderjyskE-scout vandt pokalturneringen med AaB: Dæk Thelander op

Midtstopperen scorede i weekenden sit første Superliga-mål i denne sæson mod AGF, og han kom altså på måltavlen to gange, da han senest stod i pokalfinalen i den danske pokalfinale. Så hvor mange mål regner han med at lave onsdag aften?

- Hvis jeg scorer en enkelt, er jeg meget tilfreds, siger han med et smil.

Rasmus Thelander har både vundet pokalturneringen i Danmark og i Schweiz, og han ved om nogen, hvad finaler gør ved atmosfæren. Til gengæld ved han ikke, hvordan det er at spille sæsonens største kamp på et stadion, der kun er 10 procent fyldt.

Det bliver ikke desto mindre tilfældet i morgen.

- Jeg skal være ærlig og sige, at jeg syntes, det havde været sjovere på et fyldt stadion. Hvis man skal se positivt på det, er det ikke så lang tid, siden der var et par hundrede tilskuere til kampene, så det er da fedt, at der kommer nogle. Og jeg er sikker på, de godt kan lave en god stemning, siger Thelander.

Læs også:AaB-træner har set mange finaler som fan: Vi kørte i bus fra den lokale pub

- Hvad angår os spillere, så havde det selvfølgelig været en federe følelse, men det på banen kommer ikke til at ændre sig. Der er så meget at spille om, og der er så meget på spil.

Spørgsmålet er så, hvor meget pokalfinalen mister ved, at så få tilskuere kan komme ind. Og hvordan det i givet fald påvirker spillerne.

- Det er svært at sige, når jeg ikke har prøvet det. Men jeg kan i hvert fald mærke, at min motivation og min spændthed er noget af det samme, fordi der er så meget på spil. Én ting er at få titlen til holdet og til klubben, men der er så meget motivation i den billet, det giver til Europa. Så der ligger meget motivation der, som skal være med til bygge det hele op, siger Rasmus Thelander.

Pokalfinalen sparkes i gang onsdag aften klokken 20.

Læs også:Spilforslag til pokalfinalen: Underholdende specialspil

Læs også:Pokalfinalen får ikke flere tilskuere: Vi prioriterer sikkerheden

Læs også:AK om pokalbrag: Vil skrive historie med SønderjyskE

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus