• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

SønderjyskE-scout vandt pokalturneringen med AaB: Dæk Thelander op

Foto: Jan Christensen/Getty Images

I 2014 vandt Søren Frederiksen the double med AaB. Han scorede selv nordjydernes sidste mål i pokalfinalen, der blev vundet over FCK. Nu arbejder han for SønderjyskE og har analyseret netop AaB frem mod onsdagens pokalfinale.

Af Kenneth Jensen

Han er fra Sønderborg og fik sit gennembrud i SønderjyskE, men det var for FC København og AaB, at den tidligere Superliga-spiller Søren Frederiksen vandt titler.

I 2014 var han en del af det AaB-hold, der først vandt Superligaen og kort efter også slog til i pokalfinalen mod FCK. Sejren i finalen blev på 4-2, og sidste AaB-scoring blev sat ind af netop Frederiksen.

Søren Frederiksen stoppede sin karriere tidligere i denne sæson, og nu er han ansat i SønderjyskE, hvor han arbejder med scouting og analyse af modstander. Dermed har han altså kigget sin tidligere klub efter i sømmene, og han ved, hvad der skal til, hvis SønderjyskE skal vinde finalen på onsdag.

- Det er ganske nemt: Dæk (Rasmus) Thelander op på hjørnespark og pas på Patrick Kristensens indlæg, siger Søren Frederiksen til tipsbladet.dk.

Dengang i maj 2014, hvor AaB anført af en slipseklædt Kent Nielsen vandt pokalfinalen, scorede Thelander til 1-1 og 2-1 til AaB med hovedet ved hjørnespark, og i anden halvleg var det Patrick Kristensen, der slog indlægget, der førte til klumpspil og senere Jakob Ahlmann-mål til 3-1. Det var også Patrick Kristensen, der assisterede Søren Frederiksens scoring til 4-1.

- Det tid står helt klart i min fodboldkarriere. Det var højdepunktet og en tid, jeg ser tilbage på med glæde. Det hele gik op i en højere enhed, og det var gode tider, husker Søren Frederiksen om det stærke AaB-mandskab.

Læs også:Officielt: Silkeborg IF har solgt Mads Emil Madsen

De tre AaB'ere er fortsat på kontrakt hos den nordjyske klub, mens Søren Frederiksen på grund af en skade har indstillet sin karriere.

Derfor må han altså se til fra sidelinjen, når der spilles i Esbjerg onsdag aften klokken 20.00.

Han er ærgerlig over, at kampen ikke bliver som normale pokalfinaler med mange tilskuere og en fest i Parken.

- Det var en særlig dag for seks år siden i København. Stemningen, optakten. Det hele. Men det var stadig bare en kamp, da den så gik i gang. Det er lidt en skam, at de ikke oplever det samme. Det er den største enkeltstående kamp, siger Søren Frederiksen, der peger på, at spillerne skal sørge for at bruge energien rigtigt:

- Man skal tage spændingen til sig på en positiv måde og nyde, at det er en sjov og speciel kamp. Man skal ville opnå i stedet for at være bange og undgå at tabe. Det er ikke som en Superliga-kamp med tre point på spil. Der er en pokaltitel og en plads i Europa på spil. Det skal afgøres onsdag. Der kommer ikke en ny kamp.

Mens AaB står i sin 12. pokalfinale og har vundet tre, har SønderjyskE aldrig tidligere spillet i Danmarks største enkeltstående kamp.

Læs også:Optakt: OB - Lyngby Boldklub

Kan Haderslev-klubben vinde opgøret, vil det betyde sindssygt meget for folk i og omkring klubben forudser den 30-årige tidligere professionelle fodboldspiller.

- Man begynder at tage de rigtige skridt og nærme sig det, der er sjovt. En pokalfinale vil hjælpe på at tage de sidste skridt. Det er fedt, at vi er i finalen.

- Det er en skam, det ikke er den fulde oplevelse, for det havde givet meget til landsdelen, klubben, fansene. Og det er især en skamp for spillerne. 

- Kan klubben vinde, vil det jo være en festdag. Så det er en skam, det ikke er under normale forhold, siger Søren Frederiksen, der også peger på vigtigheden af endnu en tur til Europa for SønderjyskE:

- Det er jo ikke, fordi vi er i Europa hvert eneste år. Det er klart, at det vil være fedt, hvis man kan se mod det næste sæson. Men det kræver også lige, at vi forbliver i Superligaen. Det vil ikke være så sjovt, hvis vi ikke er i Superligaen.

SønderjyskE ligger tre point foran Lyngby Boldklub i gruppespillet i Superligaen med to runder igen. Holder SønderjyskE Lyngby bag sig, er klubben garanteret en ny sæson i dansk fodbolds bedste række.

Læs også:OB-truppen udtaget: To skridt frem og et tilbage

Læs også:Silkeborg-keeper med uvis fremtid: Har ikke taget en beslutning

Læs også:To dage før pokalfinalen: Gode nyheder for AaB

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020