Generelle

Flemming Østergaard har tilbudt at gå af

Efter det gigantiske underskud har Don Ø tilbudt bestyrelsen at træde tilbage.

Flemming Østergaard afslører til DR Nyheder, at han selv har tilbudt at drage konsekvensen af det dårlige regnskab. Han har således sat sig selv på korset og tilbudt den øvrige bestyrelse at træde tilbage ovenpå de blodrøde regnskabstal.

- Jeg har sagt til aktionærerne: Hvis I ønsker, at jeg skal holde op nu, jamen så holder jeg da op. Det er der ingen problemer i, siger en ærlig Flemming Østergaard.

Til spørgsmålet om Don Ø har sat jobbet på spil, svarer han sådan her:

- Jobbet på spil er jo altid noget, der kan blive udlagt af jer i medierne på den ene eller den anden måde. Vi har haft en professionel snak om det, og det har været vigtigt for mig i den her situation, at samtlige af de store aktionærer mener, at jeg er den rette til - sammen med den nye direktion - at føre virksomheden videre, siger Flemming Østergaard til DR Nyheder.

Parken Sport & Entertainment forventer et underskud i år på 250 millioner og 100 millioner næste år. Derudover har selskabet opbygget en gæld på 2 milliarder kroner.

Derfor stiller aktionærene krav, når der skal skydes halv milliard ind til en kapitaludvidelse. Der er krav om, at de aktiviteter der giver underskud droppes, men ifølge Carsten Koch bliver der også stillet personlige krav til Flemming Østergaard. LD ejer næsten en tredjedel af selskabet.

- Ledelsesforholdene skal normaliseres. Det vil sige, at Flemming Østergaard skal trækkes mere tilbage som en almindelig bestyrelsesformand, som vi ser i andre selskaber, og så skal der være mere plads til direktionen, siger Carsten Koch, direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond