Foreslår dem at hente Niels Frederiksen
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Foreslår dem at hente Niels Frederiksen

Det tjekkiske landshold står ved en skillevej, og derfor har flere af landets førende journalister peget på mulige kandidater til cheftrænerposten. To af kandidaterne har dansk pas.

Jaroslav Šilhavý har siden 2018 stået i spidsen for det tjekkiske landshold, og det har været en æra opdelt i en positiv og en negativ periode.

Kvartfinalen ved EM i 2021, som man tabte til Danmark, står absolut som et højdepunkt. Men på samme måde som med Danmark, så har Tjekkiet haft det svært efter EM-slutrunden.

Man missede kvalifikationen til VM i Qatar, og man er også røget ud af sin Nations League-gruppe. Med under ti måneder tilbage af Jaroslav Šilhavýs kontrakt ser man ind i en skillevej, som formentlig byder på en ny mand i front. Sådan forlyder det i hvert fald fra Tjekkiet.

Og her foreslår den tjekkiske klummeskribent Jan Pikous at kigge mod Danmark.

- Da jeg først tænkte på en mulig afløser for omkring et år siden dukkede to navne op hos mig. Åge Hareide og Jess Thorup. Den tidligere træner for Danmark er dog blevet islandsk landstræner tilbage i april, siger han til footballclub.cz og tilføjer

- Jess Thorup er stadig ledig. Han har erfaring fra FC København, Gent, FC Midtjylland og har et succesfuldt ophold hos det danske U21-landshold. Gennem forberedelserne til dette, kom jeg dog forbi en anden kandidat - Niels Frederiksen. Han er en taktisk og fleksibel træner, som er god til at udvikle unge spillere. Han vandt også den første titel med Brøndby i 16 år.

Niels Frederiksen har stået uden job siden november sidste år, hvor han og Brøndby gik hver til sit et halvt år før tid. Siden har der været stille omkring Niels Frederiksen, der sporadisk er blevet nævnt i forbindelse med ledige jobs i Skandinavien.

- Jeg har haft muligheder for trænerjobs i både Danmark, Sverige og Norge, men det har ikke været det rigtige for mig. Derfor har jeg takket nej til de muligheder, jeg har fået, sagde Niels Frederiksen til Ekstra Bladet i juni.

52-årige Niels Frederiksen blev i foråret sat i forbindelse med IFK Göteborg. Det blev dog hans tidligere Superliga-kollega Jens Berthel Askou, der nappede jobbet i Allsvenskan.