• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Fra leg til landshold hedder et DBU-motto. Når det gælder 28-årige Chris Sørensen fra OB kan man konstatere, at han har leget lidt længere end andre, der er nået til et landshold. "Jeg blev først superligaspiller, da jeg var 26 år, så det er gået stærkt efter at jeg er kommet sent med," sagde han i forbindelse med udtagelsen af ligalandsholdet, hvor han sammen med FC Nordsjællands fem år yngre Anders Due er eneste 100 procent debutant i DBU-sammenhæng. I ungdomsårene var Chris Sørensen slet ikke i nærheden af udvalgt hold. Ikke udover det udvalgte byhold i Randers, som han konstaterede. Det skyldtes altså ikke, at der i Jylland var skarp konkurrence i hans årgang 1977 med navne som Jesper Grønkjær, Allan K. Jepsen, Martin Laursen og Søren Krogh. Næh, Chris Sørensen har hygget sig med sin sport og kammeraterne og spillet seriefodbold i Randers KFUM i Serie 2 og Serie 1, inden han sidst i 90'erne kom til den store klub i Randers, hvorfra det gik videre til Vejle.

Af SAXoPRESS

Her "fandt" daværende OB-træner Uffe Pedersen, i dag ITU-træner i den fynske klub, ham.

"Jeg har udviklet mig meget på de to år i OB af at komme på et niveau højere, men man kan så spørge om springet er så stort som folk i reglen mener," siger Chris Sørensen.

På OBs hold har han i denne sæson spillet mest på venstrekanten og på den centrale midtbane, men han regner med, at det primært er som back, han er udtaget til ligalandsholdet, og det er også denne plads, han føler sig bedst tilpas på.

Morten Olsen betegner Chris Sørensen som et produkt at talentfabrikken Vejle, selv om han altså er kommet sent hertil.

"Han er venstre back eller venstrekant med nogle fremtidsperspektiver, vi nu får mulighed for at afprøve," siger landstræneren.

Chris Sørensen må betegnes som reserve på venstre backs plads i truppen til Allan K. Jepsen, men han er altså foretrukket fremfor bl.a. Brøndbys Asbjørn Sennels.

Chris Sørensen fik også plads, da TIPS-bladet efter sidste runde udtog efterårets hold. Fra dette er det i øvrigt blandt danske spillere kun Viborgs Jakob Glerup, der ikke også fandt vej til ligalandsholdet.

Chris Sørensen er noteret for 79 kampe og fem mål for OB, som han tidligere på efteråret forlængede sin kontrakt med.

Bortset fra de tre øvrige OB'ere har han ikke tidligere spillet sammen med andre i ligalandsholdstruppen, og han betegner udtagelsen som et skulderklap og et skridt i den rigtige retning.

Superliga

Mere Superliga

Fokus