Foto: IMAGO
Generelle

Frederik Holst takker nej til dansk klub

Den tidligere Brøndby-spiller Frederik Holst har vendt tommelfingeren nedad til en mulighed i Danmark.

Frederik Holst fik i december ophævet sin aftale med rumænske UTA Arad efter et mildt sagt mislykkedes ophold.

Nu kan den alsidige dansker erhverves kvit og frit, og det var også den indgangsvinkel Frederik Holst og HB Køge havde, da han i januar trænede med i NordicBet Liga-klubben.

Det bliver dog ikke til en dansk retur i denne omgang.

Det fortæller administrerende direktør i HB Køge, Per Rud, til Tipsbladet.

- Frederik kommer ikke til os. Han meddelte os, at han går efter noget på en højere hylde. Derfor hentede vi Mattias Jakobsen i Vendsyssel, som vi er rigtig glade for.

29-årige Frederik Holst havde sidste træning i HB Køge dagen inden, klubben tog på træningslejr i starten af februar. Derfor er det også mere end en uge siden, at Per Rud senest har talt med den tidligere Brøndby-spiller.

HB Køge havde ellers en reel interesse i at tilknytte Frederik Holst, da han begyndte at træne med.

- Vi tog en snak om tingene, fordi vi gerne ville have en til den position. Derfor havde vi en indledende snak, men det er helt fair, at han ser sig selv på et højere niveau, siger Per Rud.

Tipsbladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Frederik Holsts agent, Gustaf Grauers, som tilbage i december satte ord på hans fremtid.

- Vi sigter højt, men er naturligvis også ydmyge. Derfor kommer vi heller ikke til at udelukke noget. Han har lige ophævet kontrakten, så nu ser vi, hvad der dukker op. Frederik vil meget gerne til en klub, hvor han kan være i flere år og bygge noget kontinuitet op. Han er enormt motiveret, sagde han til Tipsbladet.

Frederik Holst nåede at spille 126 Superliga-kampe for Brøndby, inden han rykkede til udlandet. De seneste år har dog været ganske hakkende med begrænset spilletid i Lillestrøm, Elfsborg, Helsingborgs IF og senest UTA Arad.