Video : Tipsbladet
Skandinavien

Frederik Holst følte sig snydt i rumænsk fiasko

Frederik Holst fik lige inden jul ophævet sin kontrakt med rumænske UTA Arad, og det var et skrækkeligt ophold for danskeren, der nu leder efter en ny arbejdsgiver - muligvis i Danmark.

Den tidligere Brøndby-spiller Frederik Holst kan erhverves kvit og frit.

Kort inden jul fik den 29-årige altmuligmand ophævet sin kontrakt med rumænske UTA Arad, hvor det blev til fire meget uforløste måneder. Frederik Holst noterede sig blot for 105 minutters spilletid fordelt over tre kampe. 

Holsts helt store udfordring i Rumænien var, at klubbens cheftræner Mircea Rednic simpelthen ikke vidste, hvad han skulle gøre af den fleksible dansker.

- Holst leder efter sig selv, og jeg kan stadig ikke finde hans position. Jeg forstår det ikke, for er han offensivspiller, eller er han defensivspiller?, lød det fra Rednic.

Det billede kan man på alle måder genkende i Frederik Holsts bagland. Det fastslår Gustaf Grauers, der er relativt ny agent for den klubløse dansker, i et interview med Tipsbladet.

- Det er fuldstændig korrekt, at træneren ikke vidste, hvad han skulle stille op med Frederik. Det var et problem fra dag ét. Internt i klubben havde alle parter ikke givet grønt lys til aftalen, da den blev indgået, og så endte Frederik i en situation, hvor man på ledelsesgangen meget gerne ville have ham, men ikke så meget i den sportslige afdeling. Der var ingen fælles forståelse, siger Gustaf Grauers til Tipsbladet og fortsætter:

- Trænerstaben havde slet ingen planer med ham, og det var selvfølgelig enormt frustrerende for ham. Han blev jo fuldstændig misledt. Frederik er en klog fyr, og han kan jo godt se, at det her virkelig har gjort skade på hans CV, og det rejser en helt masse spørgsmål.

- Frederik tog til Helsingborg i Sveriges næstbedste række for at få en masse kamptræning på bagkant af en længere skadesperiode, så han kunne komme stærkt tilbage, men på hans CV står der jo bare, at han spillede i den næstbedste svenske række, hvorefter han blev udeladt i en middelmådig klub i Rumænien. 

- Det vil han muligvis blive dømt ud fra, og det er en skam, for han er stadig den samme spiller, som han var i Elfsborg og Brøndby. Han har bare ikke rigtig haft mulighed for at vise det.

Åben for alt
Agenten understreger, at Frederik Holst er i en god fysisk forfatning, og at han er klar til at deltage på træningsbanen i en ny klub med det samme, når blækket på kontrakten er tørt. 

Og hvilken klub bliver det så?

Det er ikke afklaret på nuværende tidspunkt, og den tidligere Brøndby-spiller holder alle døre på klem. 

- Vi sigter højt, men er naturligvis også ydmyge. Derfor kommer vi heller ikke til at udelukke noget. Han har lige ophævet kontrakten, så nu ser vi, hvad der dukker op. Frederik vil meget gerne til en klub, hvor han kan være i flere år og bygge noget kontinuitet op. Han er enormt motiveret, siger Gustaf Grauers.

Vil Frederik gerne hjem til Danmark?

- Vi holder som sagt alle muligheder åbne, og hvis det viser sig, at det er en dansk klub, der har den bedste plan for Frederik, så er det fint. Han er dog også klar på at blive i udlandet. Det vigtigste er den plan og det projekt, der bliver fremlagt - så er det mindre vigtigt, hvor i verden det er. 

I den ideele verden er Frederik Holst klar for en ny klub i starten af januar, så han kan deltage i en hel preseason, men man tillader sig alligevel også at slå bremsen i i danskerens bagland.

- Der er jo to ting i det. Selvfølgelig vil det være rigtig godt for Frederik at finde en ny klub hurtigt, så han kan komme på træningsbanen og lære sine nye holdkammerater at kende. Samtidig handler det også om at have tålmodighed og finde den rigtige klub. Det er meget vigtigere, at han vælger rigtigt, end at han vælger hurtigt. Historien fra Rumænien må ikke gentage sig, fastslår agenten. 

Frederik Holst har tidligere i karrieren repræsenteret Elfsborg, Sparta Rotterdam, Lillestrøm og Helsingborgs IF, men de fleste danskere husker ham formentlig bedst fra tiden i Brøndby IF, hvor det blev til 155 førsteholdskampe.