• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Fremad-spiller voksede op som AGF-fan: Det har betydet alt for mig

Foto: Aarhus Fremad

AGF er Jacob Torps hjerteklub, som han har fulgt både som tilskuer og gennem syv år som ungdomsspiller. I aften går han ind på Ceres Park som modstanderspiller, hvor han håber, at han ikke scorer selvmål - igen.

Af Anders Dehn

Da Jacob Torp voksede op, drømte han om at spille for AGF. Sådan var det jo, når man var fra Århus og spillede fodbold i forstadsklubben IF Lyseng. Talentet rakte da også til knap syv år som AGF-spiller, men aldrig til en gældende kamp på Ceres Park.

Derfor var det stort, da Torp og VSK Aarhus for et års tid siden trak AGF i pokalturneringen, men backen fik den værst tænkelige afslutning på kampen: Selv om han ikke rigtig kunne gøre for det, var det hans selvmål, der gjorde det til resultatet 4-1.

Læs også: Fremad-træner får drøm opfyldt mod AGF: Jeg skal ikke bare kukkelure

Det håber Jacob Torp på at undgå, når han i aften spiller karrierens anden førsteholdskamp på hjembyens store stadion, og han igen stiller op for AGF's modstandere. For Aarhus Fremad møder De Hviie i et sandt lokalopgør.

- Det er det, man håber på, for det er det, der er det fede ved de pokalkampe. At vi er så heldige at trække AGF igen, gør det bare endnu federe for mig. Jeg var der seks et halvt eller syv år, så det er mine gamle holdkammerater, mange af dem, og dem glæder mig til at se dem igen, siger Jacob Torp til tipsbladet.dk.

- Det er sjovt, når man pludselig møder dem, man har fulgt, siden man var helt lille og været så heldig at være en del den samme trup.

Han nåede at træne med i et halvt år hos førsteholdstruppen, inden han fik sin kontrakt ophævet i januar 2017, og Torp er langt fra den eneste tidligere AGF'er i Fremad-truppen. Dem er der faktisk ti af.

Han spillede også sammen med folk som Jens Stage og Mustapha Bundu på ungdomsholdene, og dem holder han fortsat kontakten med.

- Jeg snakker stadig med Stage, og nu er Bundu kæreste med min kærestes bedste veninde, som bor i samme opgang som mig, så jeg ser ham engang i mellem. Vi har da også snakket om kampen om kampen, siger Torp med et grin.

Tiden i AGF var i det hele taget en vigtig en af slagsen for 21-årige Jacob Torp, der tilbragte det meste af sin ungdom i klubben. Bogstavelig talt.

- Det endte med at blive hele min hverdag, og samtlige timer efter skole brugte jeg på Fredensvang, hvor jeg var sammen med mine holdkammerater og klassekammerater (Torp gik på eliteidrætslinje, red.). Rigtig mange af mine nuværende bedste kammerater har jeg spillet med på U17 og U19, så det har betydet alt for mig, siger Torp, der også er stolt over, at han som århusianer har været professionel i AGF.

- Man vil altid gerne repræsentere den klub og by, man er født og opvokset i, så jeg er stolt af det, jeg fik opnået. Jeg håber nu, at jeg kan bide mig fast i nogle af de højere ligaer og prøve at få spillet Superliga-fodbold en dag.

Så skulle man jo forvente, at familie Torp møder talstærkt op på Ceres Park, når nu Jacob skal spille på det stadion, han altid har drømt om at spille på. Men det bliver måske uden hans søster og forældre.

- Min søster er pt. ved at gå i fødsel, så jeg kommer nok til at mangle hende på lægterne. Nok også min mor og far, for det skal selvfølgelig prioriteres. Men jeg glæder mig til at møde min søsters lille pige. Jeg fik det at vide i morges (tirsdag, red.), og det er første gang, jeg bliver onkel, så det bliver et par gode og store dage for familien, siger Aarhus Fremad-spilleren.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus