Den tidligere Middelfart-træner Carsten Hemmingsen er blevet straffet af DIF's matchfixingnævn.

Carsten Hemmingsen har forklaret sig med, at han skulle spille for en svoger på Bali, men trods forklaringen har den tidligere Middelfart-træner Carsten Hemmingsen fået en straf af DIF's matchfixingnævn. 

Hemmingsen, der aktuelt er sportschef for Marienlyst, er blevet idømt seks måneders karantæne og en bøde på 25.000 kroner, fordi han to gange har spillet på Middelfart-nederlag, mens han var træner i klubben. Begge gange tabte Middelfart. Hemmingsen har ligeledes spillet på 16 andre kampe fra 2. division, og det bliver også straffet.

Han udelukkes fra al aktivitet i DBU-regi i seks måneder. 

- Der er tale om en skærpet sanktion, som afspejler alvoren i sagen. Der foreligger to tilfælde af spil på nederlag til eget hold og 16 tilfælde af spil på kampe i egen turnering.  Overtrædelserne er systematiske og vedvarende, og samlet set er der spillet for et ikke ubetydeligt beløb. Det er en skærpende omstændighed, at Carsten Hemmingsen som træner står i en særlig position og med et særligt ansvar, siger formand for DIFs matchfixingnævn Torben Jessen.

- Vi kan på ingen måde tolerere spil mod eget hold. Det strider imod konkurrenceelementet, der er helt centralt for idrættens troværdighed. Som træner har man et særligt ansvar som foregangseksempel for holdet. Det gør denne sag ekstra alvorlig, siger DIF’s administrerende direktør Morten Mølholm.

Hvad dommen betyder for Hemmingsens job i Marienlyst, er på nuværende tidspunkt uvist. Men han skal altså afsone en karantæne på seks måneder.

Over for TV 2 Sport siger Carsten Hemmingsen, at han lige skal overveje, om han vil anke dommen.

SENESTE NYT...
OP | NED