• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Hjulmand hyldes: Han kommer til at score flere mål

Foto: Getty Images

Morten Hjulmand får ros af sin cheftræner efter danskerens første fuldtræffer for Sporting.

Af Lars Gram-Hanssen

Han fik annulleret et mål i sin landsholdsdebut mod San Marino, men søndag kunne Morten Hjulmand endelig juble over en godkendt scoring. 

Den danske landsholdsspiller bragte nemlig Sporting foran med 1-0 i ligakampen mod Moreirense, hvor Hjulmand og kompagni endte med at vinde med 3-0. 

Efter sejren var Sporting-cheftræner Ruben Amorim klar med rosende ord til Morten Hjulmand, der scorede på et tørt hug fra kanten af feltet. 

- Først og fremmest må vi anerkende hans sparkeevne. Vi så det også mod Braga, men denne gang var 'Pote' (Pedro Goncalves, der stod og offside og dermed betød, at Hjulmands mål mod Braga blev annulleret, red.) der ikke. Jeg kunne rigtigt godt lide Hjulmands spil. Han lavede mange tacklinger, og han spillede meget intelligent, lyder det ifølge Mais Futebol, fra Amorim. 

- Han kommer til at forbedre sig meget fysisk, og han kommer til at score flere mål fremover. Det var ikke noget tilfælde. Han dukker tit op der. Han havde et skud på stolpen, og han har den evne. Da Hugo Viana (Sportings sportsdirektør, red.) hentede ham, tænkte vi først, at Hjulmand mere var en balancespiller, men det er hans evner med bolden, der gør ham til en nøglespiller i Sporting.

- Jeg kunne virkelig godt lide hans præstation. Jeg tror, at der er et stort udviklingspotentiale, og han kommer til at udvikle sig meget. 

Morten Hjulmand har spillet fire kampe for Sporting siden skiftet fra Lecce, heraf de seneste tre fra start.