Generelle Victor Risager

Ingen guldbold: Nu får Lewandowski trøstepræmie

Foto: Getty Images

Robert Lewandowski fik ikke Guldbolden, men nu får han i stedet Saltbolden af en polsk by.

Af Victor Risager

Det blev ikke til en guldbold til Robert Lewandowski, da France Football tidligere på ugen uddelte den prestigefyldte Ballon d'Or-pris, der gives til den bedste fodboldspiller i det forgangne år.

Men nu kan den polske superstjerne få en lidt speciel trøstepræmie.

Den polske by Wieliczka, der er kendt for sin saltmine, vil således tildele Bayern München-angriberen en saltbold. Det meddeler Kamil Jastrzębski, byrådsmedlem i Wieliczka, på det sociale medie Twitter, ligesom flere medier skriver om nyheden.

Idéen om en saltbold startede ellers som en joke fra netop Kamil Jastrzębski på de sociale medier, fordi han følte, at Lewandowski blev snydt for guldbolden.

Siden blev forslaget delt vidt og bredt i polske medier, og her mødte idéen blandt andet opbakning fra borgmesteren i Wieliczka.

Og nu vil Lewandowski altså tildeles “saltbolden” som et symbol på, at han - i hvert fald ifølge Wieliczka - var verdens bedste fodboldspiller i 2021.

Robert Lewandowski var af mange betragtet som favoritten til Ballon d’Or, men i sidste ende vandt argentinske Lionel Messi prisen. Her kan du se, hvem Tipsbladet valgte at stemme på til prisen.